• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 2378

Egy új böngésző lépett a színpadra

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Az Otter az a böngésző, mely az Opera 12 után maradt űrt kívánja kitölteni.

Otter Browser

 

Az alkalmazás első bétája még 2014-ben jelent meg, úgyhogy határozottan mondhatjuk, hogy a fejlesztés némileg elhúzódott. Akárhogy is történt, most örömmel jelenthetjük számotokra, hogy az Otter böngésző első stabil kiadása elkészült; A Windows tulajok már javában tölthetik a programot, a Linux és a Mac OS X operációs rendszerekre szánt verzió később érkezik.

Az Otter természetesen a haladó felhasználók játékszere lehet, hiszen a régi Operára jellemző módon egy sor olyan szolgáltatással van felvértezve, melyek korántsem tekinthetőek alapvető elvárásoknak. A cuccot a QtWebEngine motor hajtja, ez egyébként egészen jó kompatibilitással bír, így az esetek döntő többségében nem lesznek problémáink a megjelenítéssel. Érdemes kipróbálni az RSS-olvasót, szerintünk ez az alkalmazás egyik fő erőssége. Nem árt tudni, hogy az Otter reklámszűrővel is rendelkezik (EasyList), így nem muszáj külső féltől származó kiegészítőt telepítenünk.

otter browser feeds

A fejlesztés természetesen nem állt meg ezen a ponton, a jövőben érkezik a fülek csoportosítása, az űrlapok automatikus kitöltése, a Chrome kiegészítők is támogatottak lesznek, azonkívül integrált levelezőre is számíthatunk – amíg ez nem következik be, addig a hiányosságok egy részét felhasználói JavaScriptek révén pótolhatjuk.

Forrás: otter-browser.org, ghacks.net