• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 2869

Kétmillió fiókot tilt le havonta a WhatsApp

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ebben a tényben nem azaz érdekes, hogy mennyit tilt le, hanem az hogyan!

whatsapp

A közösségi platformok esetén napjaink egyik legégetőbb problémája a hamis fiókok kiszűrése, olyanoké, amiket levélszemét terjesztésére vagy egyéb illegális tevékenységre használnak fel. A  WhatsApp vezetői New Delhi-ben tartott sajtótájékoztatón beszéltek a problémáról és persze a megoldásról.

Elmondásuk szerint a vállalat kifejlesztett egy gépi tanulási rendszert ami a „nem megfelelő viselkedéssel” működő fiókokat észleli és tiltja le. A nem megfelelő viselkedés magában foglalja a tömeges üzenetek küldését és több fiók létrehozását a „megkérdőjelezhető” tartalom terjesztése érdekében. A gépi tanulási rendszer elérte azt a pontot, ahol a regisztrációs fázisban el tudja különíteni a nem megfelelő fiókok 20 százalékát.

A WhatsApp-tól Matt Jones elmondta, hogy a rendszer különböző tényezőket néz, mielőtt tiltaná a kapcsolatot. Olyan listát használnak, amikben többek között IP-címek és telefonszámok szerepelnek, olyanok, amiket már hasonló fiókok létrehozásánál használtak. Ez persze nem lenne elég, a mesterséges intelligencia a havi két millió letiltott fiók esetében 75 százalékban emberi beavatkozás nélkül képes felismerni a nem rendeltetészerű használatot.