Bemutatkozott a Sapphire PULSE RX Vega 56

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Bemutatkozott a Sapphire PULSE RX Vega 56 - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Egy újabb virtuális csákány, legalábbis jelen állás szerint.

Sapphire adds Pulse Radeon RX Vega 56

Az AMD kiemelt partnere pár napja bejelentette, hogy a Pulse széria egy új taggal bővül. A márka rajongói bizonyára már jól tudják, hogy a sorozat valamelyest visszafogottabbnak mondható, mint a Nitro+ család, ugyanakkor a legtöbb játékos számára mégis ez lehet az arany középút. A Sapphire PULSE RX Vega 56 vezérlőről elsőként is a következőket kell megjegyeznünk:

  • Gyárilag emelt, 1512 MHz-es GPU boost órajel
  • Hatékony kétventilátoros konstrukció
  • Stílusos hűtőrendszer mutatós hátlapi merevítővel

Mint tudjuk, a grafikus chip 3584 stream processzorral áll a vásárlók rendelkezésére, a 8 GB-os, második generációs HBM fedélzeti memória tempója is a referenciát követi. Természetesen a GPU működési paraméterei széles skálán konfigurálhatóak, a Sapphire mérnökei gyárilag több profilt kínálnak, így csekély teljesítményvesztés árán (jelentősen) javíthatjuk az energiahatékonyságot, csökkenthetjük a fogyasztást – mindezek folyományaként csendesebb lehet a kártya hűtése.

Sapphire adds Pulse Radeon RX Vega 56 v2

A Dual-X hűtőrendszer jól láthatóan alaposan túlnyúlik a nyomtatott áramköri lapon, a hatalmas hőleadó szerkezet négy 8 mm-es hőcsövet rejt magában, illetve van még egy vékonyabb a VRM-en is. A kártya egyébként egy szolidabb konstrukcióval a Fury Nano méreteit idézné, persze akkor biztosan nem két 92 mm-es légkavaró lenne rajta – ezek percenkénti fordulatszáma 0 és 3300 között mozoghat.

A Pulse széria a kissé javított költséghatékonyság dacára ragaszkodik a minőségi alkatrészekhez, mint például a „Black Diamond” névvel illetett tekercsekhez, ezenfelül a PCI-E csatlakozók is megkapták a megfelelő védelmet; a „fuse protection” a túláram ellen óvja meg az eszközt. Ha még egy kicsit több pénzt tudunk fordítani a vásárlásra, akkor érdemes a Nitro+ Radeon RX Vega 56-ot is számításba venni, melyet itt alaposan kiveséztünk.

A Sapphire közleménye szerint a Pulse Radeon RX Vega 56 február 12-én tűnik fel a boltok polcain, még a Nitro+ már most is elérhető lenne, ha a bányászati láz valamelyest csillapodna.

Forrás: hexus.net

Szóljon hozzá!