Van egy terület, ahol pokolian jó az AMD Radeon VII

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Pár hónappal ezelőtt sokan megőrültek volna ezért a grafikus kártyáért, most viszont…

AMD Radeon Vega VII 2 740x390

 

Olvasóink jelentős részének bizonyára nem kell ecsetelni, hogy mit is köszönhetünk” az Ethereumnak. Nos, a bányászláz mostanság jelentősen alábbhagyott, arra viszont semmi garancia sincs, hogy az árfolyamok a jövőben is megmaradnak ezen a szinten. Ha ismét javulásnak indulnak a dolgok, akkor bizony könnyen elképzelhető, hogy megint sokan vásárolnak videokártyát ilyen célból. A fő kérdés az, hogy mennyire profitábilis az adott termék, azaz hogy mekkora fogyasztásból ontja magából a hash-eket. Az AMD Radeon VII ebből a szempontból rendkívül jól áll, hiszen a gyárilag elért 90MH/s hashrate némi optimalizálás után 10%-kal is felpumpálható úgy, hogy a kártya fogyasztása akár 70 wattal is csökkenthető – ez így már jelentősen magasabb energiahatékonyságot kínál. 

A bányászok szerint a Radeon VII kellő vállalkozószellemmel már most is vonzó lehet, mert egyrészt brutálisan jó tempóra képes, másrészt sokkal olcsóbb, mint a hasonló szinten mozgó Titan V, miközben ezzel az energiahatékonysággal vonzóbb, mint a Polaris alapú RX 570 és RX 580. Megfontolandó alternatíva lehet még a Radeon Pro Duo is, főként akkor, ha egy időben több bányász-szoftvert szeretne futtatni a tulaj.

Kevésbé ütőképes a Radeon VII a játékok alatt; A kártya elsősszámú riválisa az NVIDIA GeForce RTX 2080, habár egyes beszámolók szerint szökőévente az RTX 2080 Ti is megcsíphető (pl. a World War Z alatt).

Forrás: wccftech.com