• HTPC
  • Írva:
  • Olvasva: 4537

Zotac és VIA szülötte a legfrissebb ZBox

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Zotac az egyik legnagyobb mini-ITX alapú HTPC-ket gyártó cég, ebből kifolyólag már szinte az összes létező alacsony fogyasztású processzorral kínálnak valamilyen ZBox mini PC-t.

84a

Most egy kicsit különlegesebb példánnyal bővül az amúgy sem szerény repertoár. A Computex alkalmával már felbukkant a mini PC a Zotac standján, de mostanáig nem hallatott magáról. Most viszont már biztosra vehető, hogy kereskedelmi forgalomba kerül a kicsike, elsőnek Japánban látja meg a napvilágot, de reméljük, hogy hozzánk is eljut a különlegesnek mondható konfiguráció.

A Zotac a VIA legújabb lapkáját építi be a legfrissebb mini gépébe, illetve nem teljesen a legújabbat ugyanis már elérhető ennek a nagyobb négy maggal rendelkező változata is, de ide a Nano X2 U4025-re esett a választás, aminek két magja maximum 1,2 GHz-es órajelen működik, valószínűleg itt a legjobb fogyasztás és teljesítmény arány, ezért logikus a Zotac döntése. Az alaplap a VX900H lapkakészletre épít, a megjelenítésről az S3 grafikus processzor gondoskodik. Maximum 4 GB DDR3 memóriával láthatjuk el a rendszert és 2,5"-os merevlemez fér el a házban, ami lehet hagyományos, vagy SSD is, utóbbi esetében a zajszint jelentősen redukálható. Kapunk továbbá egy 6 funkciós memória kártyaolvasót, Gigabites Ethernet portot, 802.11 b/g/n WiFi kapcsolódási lehetőséget, Bluetooth 3.0-át, USB 3.0 csatlakozót, DisplayPort felületet és természetesen HDMI-t is.

84b

A VIA alapú ZBox megvásárolható lesz barbone formában is, ahol mi választjuk meg a szükséges memória mennyiségét és az adattároló méretét, ez a kivitel 130$-os áron és ZBox Nano-VD01 néven kerül forgalomba. A másik verzió, amiben 2 GB memória és egy 320 GB-os merevlemez kapott helyet dupla ennyibe kerül, vagyis 260$ ellenében vihető haza a ZBox Nano-VD01 Plus névre keresztelt készre szerelt mini PC.

forrás: tc-magazine