• Konzol
  • Írva:
  • Olvasva: 5385

Az amerikai haditengerészet legmodernebb tengeralattjáróját egy Xbox kontrollerrel irányítják

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Legalábbis részben, de akkor is, mit keres ott egy Xbox kontroller?

virginia

Az Egyesült Államok haditengerészetének legújabb tengeralattjárója, a USS Colorado, ezen a hétvégén kezdte meg szolgálatát. A Pentagon bejelentésében a hajót "a technika és az innováció igazi csodájának" nevezték, ami valószínűleg igaz is, főleg, hogy egy 12 éves játékkonzol vezérlőjét használják a működtetéshez.

A 377 láb hosszú USS Colorado képes Tomahawk rakétákat indítani, de felhasználható speciális műveleti csapatok szállítására és megfigyelésre is. Az Xbox vezérlő arra szolgál, hogy a személyzet azokat a távérzékelőket irányítsák, amik a modern tengeralattjárókün a periszkópot váltották le. Az Associated Press jelentése szerint ez a világ első támadó tengeralattjáró, amely játékvezérlőt használ.

xbox controller virginia

Tavaly szeptemberben a Virginia-Pilot arról számolt be, hogy a haditengerészet egy 38 000 dolláros joystick stílusú vezérlőt váltott fel a 39,95 dollárba kerülő Xbox 360 vezérlőkkel, mivel a Microsoft által gyártott eszközök jelentősen olcsóbbak, könnyebben cserélhetők, és kevesebb képzésre van szükség hozzájuk, mert szinte mindenki tudja, hogyan kell használni.

Az ötlet, hogy az Xbox vezérlőket használjanak a Virginia-osztályú tengeralattjárókon a Lockheed Martin "Virginia Virginia" nevű, Manassasban működő minősített kutatólaboratóriumából származik. A védelmi technológiai vállalatot úgy is emlegetik, mint a haditengerészet 51-es körzetét.

Szóljon hozzá!