• Gazdaság
  • Írva:
  • Olvasva: 6218

Nagy lehetőség előtt áll Jászfényszaru

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A nemzetgazdaság növekedése elképzelhetetlen megfelelő informatikai tudás és az ahhoz szükséges informatikai oktatás nélkül – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár a Samsung Smart School tegnapi megnyitóján Jászfényszarun.samsung smart_school.preview

A helyi önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. együttműködésének eredményeként megvalósult oktatási központ a legkorszerűbb digitális eszközökkel járul hozzá a térség versenyképességének javításához.

Az iskola a vállalat tervei szerint rövid időn belül a jászsági régió legkorszerűbb oktatási intézményévé válhat. Az iskolának a Jászfényszaru Önkormányzata által biztosított, patinás, ugyanakkor az oktatási céloknak megfelelően felújított, és a legmodernebb technológiával felszerelt Rimóczi-kastély ad otthont.

Az intézményben részben 8-13 éves korú gyermekeket, részben pedig munkanélküli fiatalokat oktatnak, képeznek. Az általános iskolások a digitális technológiára épülő tanulási módszereket sajátítanak el, melyek segítségével bármely területen hatékonyabban szerezhetnek új ismereteket. A nekik szóló oktatási programban összesen kilenc helyi pedagógus vesz részt, akik heti 19 órában tanítanak 95 gyermeket. A Samsung Smart School egy bárki számára elérhető digitális technológiákra és elektronikai ismeretekre épülő három hónapos, 192 órás tanfolyam keretében a munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit javító felnőttképzést is biztosít.

Szóljon hozzá!