• Gazdaság
  • Írva:
  • Olvasva: 3596

Egy működő módszer, hogy megérkezzen karácsonyig a megrendelt ajándék

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Még nem késtél el, rendelhetsz kínai áruházból, és esélyes hogy meg is érkezzen!

Kedvenc kínai áruházam számára az európai piac kiemelt jelentőséggel bír. Ennek köszönhetően 2017-ben komoly befektetéseket eszközöltek kontinensünkön, aminek köszönhetően több európai országban rendelkeznek már raktárral.

Aki rendelt már Kínából az tudja, hogy békeidőben, vagyis nem a karácsonyi bevásárlási láz alkalmával is 3-4 hét mire a megrendelt áru megérkezik. Most azonban jönnek az ünnepek és borítékolható, hogy megismétlődik a tavaly év végi őrület, és rengeteg csomag nem fog időben, vagy talán soha megérkezni a címzetthez. Beszéltem ma egy postai alkalmazottal, aki elmondta, hogy a csomagokat egy belső utasítás szerint ki kell vinni legkésőbb 23-án, de a probléma szerinte az, hogy annyira nincs ember a csomagok kiszállítására, hogy tavaly is volt olyan eset, amikor már a fiókvezető is csomagokkal furikázott. Szóval a dolgozók hozzáállásával idén sem lesz baj, megemelem a kalapom előttük, de az ember hiánnyal ők nem tudnak mit kezdeni.

img_15112017_181959_0.png

Van azonban egy kiskapu, amit sokan nem ismernek, a kulcsszó pedig az EU raktár. Az európai raktáraknak két nagyon nagy előnyük van. Az egyik, hogy földrajzilag valóban az Unión belül vannak, ami azt eredményezi, hogy a raktárban található termékekre a forgalmazó már megfizette a vámot, és az adott országban hatályos forgalmi adót. Ez azt eredményezi, hogy ha magánemberként rendelünk tőlük, akkor nekünk már nem kell további költségekkel számolnunk, amit a kasszánál fizetünk az lesz a teljes vételár. Ennek az előnynek további hozadéka, hogy nem kell itthon vámeljárás alá vonni a rendelt terméket, ami bizony minimum egy héttel gyorsítja meg a kiszállítást.

A másik nagy előny a távolság. Ha drágább terméket rendelünk, akkor a nagy futárcégek az EU-t behálózó rendszere napok alatt hozzánk juttatja a megrendelt árut, de ha kisebb értékű csomagot várunk, amit a postára bíztunk, akkor is megnő az esélyünk, hogy időben megérkezzen az ajándék.

img_15112017_181941_0.png

Itt lép a képbe a GearBest, ahonnan már tavaly is rendeltem az ajándékokat. A cég ebben az évben sok új raktárat nyitott a kontinensen, legutóbb alig egy hete Csehországban. Ez azt jelenti, hogy jelentősen megnőtt azon termékek száma, amit már EU raktárból is beszerezhetünk. Tudni kell, hogy az EU raktárban található áruk drágábbak, mint a kínai raktárakban találhatóak, de ennek oka egyértelmű, a GearBest kifizeti a vámot és az ÁFA-t ez pedig némi felárat jelent nekünk.

Honnan tudod, hogy európai raktárból rendelsz? Elmondom az áruházban található tableteket véve példának.

Ha megnyitsz egy termékkört, akkor a baloldali sávban sok minden szerint szűrheted a látható tabletek körét. A szűrők közül az egyik a raktárak között választást segíti elő. Itt be kell tenned a pipát az EU nevű raktárakhoz, és már látod is mi az, amiből válogathatsz.

euwarehouse.jpg

A másik módszer a termék alatti zászlók figyelése. Ha EU zászlót látsz, akkor a termék megtalálható valamelyik európai raktárban.

euwarehouse2.jpg

Ezzel a két módszerrel kiválaszthatod azokat a termékeket, amiket még mindig nyugodtan megrendelhetsz, azok jó eséllyel időben a kezedben lesznek!

Remélem segítettem egy kicsit azoknak, akik lekéstek az olcsó kínai árakról. Hamarosan jön a fekete péntek akció, szóval emiatt is érdemes lesz az EU raktárakban található termékeket figyelni!

Az EU raktárak közös kiinduló oldalát itt találod: GearBest európai raktárak

Szóljon hozzá!