• Netbook
  • Írva:
  • Olvasva: 3109

Netbookot dobott piacra az Archos

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Mint égen a csillag, annyi netbook van a piacon, de a jelek szerint még mindig nem elég: az Archos 10 tovább bővíti az elérhető palettát.

Sajnos az Archos 10 esetében korántsem beszélhetünk akkora innovációról, mint a Dell hasonló kaliberű gépénél, azonban az elvárható minimumot ez a konfiguráció is hozza. A gép szívét (nem meglepő módon) ezúttal is egy Intel Atom processzor képezi: az N270-es modell 1,6 GHz-es órajele révén minden irodai feladathoz elégséges teljesítményt szavatol. A megjelenítésről ezúttal egy 10,2 hüvelykes nagyságú, LED megvilágítású panel gondoskodik, amely 1024 × 600 képpontos felbontásával jól idomul napjaink trendjéhez. Adataink eltárolásához egy 160 GB-os merevlemez vehető igénybe, illetőleg alternatív megoldásként egy izmosabb memóriakártya, hiszen a készülékbe épített olvasó támogatja a kiterjesztett kapacitású lapkákat is. A hálózati kapcsolattartásért egy Wi-Fi 802.11b/g adapter felel; sajnos a lényegesen gyorsabb adatátvitelt biztosító "n" szabvány ismerete ezúttal kimaradt az eszközből.

Netbookot dobott piacra az Archos

Az alapesetben 3 cellás akkumulátorral forgalomba kerülő modell 399 dolláros árcédula társaságában köszönhet vissza a boltok polcairól, amely figyelembe véve a márka hazai prezstízsértékét, némileg eltúlzottnak tűnik.

Netbookot dobott piacra az Archos

Szóljon hozzá!