• Netbook
  • Írva:
  • Olvasva: 5080

Bemutatkozik az ASUS Eee PC X101, a világ legvékonyabb és legkönnyebb netbookja

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megjelent az ASUS Eee PC X101 netbook, a világ legvékonyabb és legkönnyebb netbookja.

PR-Eee-PC-X101_white_big

Az idei Computex kiállításon bejelentett X101 rendkívül vékony: a vastagsága mindössze 17,6 milliméter és a súlya is csak 920 gramm – így tehát bármelyik táskában elfér, remekül hordozható. Az új MeeGo operációs rendszerrel előtelepített X101-gyel a felhasználók folyamatosan tarthatják a kapcsolatot a kedvenc közösségi hálózataikkal, például a Facebookkal, a Twitterrel és egyebekkel. Tökéletes első gép lehet gyerekek vagy tinédzserek számára, de tanulói netbooknak is ideális.

Valódi mobilitás  
Az X101 lerázza magáról a régebbi netbookok formai korlátait: mindössze 17,6 milliméter vastag és 920 gramm súlyú, mégis rendelkezik az összes netbook-jellemzővel. A Intel® Atom™ N435 processzor mellé 1 GB RAM társul, emellett két USB 2.0 csatlakozót, MicroSD-kártyaolvasót, beépített webkamerát és egy 8 gigabájtos SSD-t tartalmaz – ez utóbbi gondoskodik a gyors rendszer- és programindításról. A beépített ASUS Super Hybrid Engine (SHE) technológia a hosszabb akkumulátoros használathoz nyújt segítséget a gép számára, amely fekete és fehér színben kapható – később további színekben is elérhető lesz az X101.    

Közösségi lét  
Az új MeeGo operációs rendszer kifejlesztésénél a folyamatos kapcsolattartás lehetőségének biztosítása volt a fő cél, mégpedig kényelmes, könnyen használható felületen. A kifejezetten Facebookhoz és Twitterhez készült alkalmazások és a dedikált azonnali üzenetküldési (IM-) kliensek eddig még soha nem tapasztalt módon könnyítik meg a barátok követését. A világhálón kóborláshoz a MeeGo OS beépített tartozéka, a Google Chromium böngésző használható, emellett használatra kész egy sor felhő (cloud) alapú szolgáltatás is, mint asus@vibe, az asus appstore és a népszerű Dropbox online fájltároló.

ASUS Eee PC X101 netbook 
(a kép nagyítható)

Kiemelt termékjellemzők:

  • Rendkívül vékony és könnyű, jól hordozható – mindössze 17,6 mm vastag és 920 gramm.
  • Modern különálló gombos billentyűzet és kényelmes, nagy touchpad.
  • MeeGo operációs rendszer előre telepített irodai, szórakoztató és közösségi hálózati alkalmazások széles választékával.
  • Előre telepített British Council English Language Learning szoftver a zökkenőmentes nyelvtanulásért – minden korosztály.
  • Beépített asus appstore az alkalmazások, e-könyvek és játékok azonnali eléréséhez, asus@vibe a felhő (cloud-) rendszerben hozzáférhető bőséges tartalom élvezetéhez.

Az ASUS Eee PC X101 pár héten belül megvásárolható lesz. A netbook ajánlott végfelhasználói ára 44900 forintra tehető.

Forrás: Sajtóközlemény

Szóljon hozzá!