• Netbook
  • Írva:
  • Olvasva: 3686

A Samsung valószínűleg jövőre kivonul a netbook piacról

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2012-ben teljesen új stratégiát követhet a Samsung, ez pedig a 10 hüvelykes netbookok bukását jelentené, lesz helyette "más".

samsungn350-lg1

A hírek szerint a Samsung az elsők között temetheti az apró hordozható számítógépeket, amikről annak idején azt hittük megváltják majd a világot. A 10"-os netbookokban már nem lát lehetőséget a gyártó, helyettük inkább a 10,6 és 12 hüvelykes Intel Ultrabook-okat és az egyéb (sub)notebookokat részesítik majd előnyben 2012-től. A 10 colos méretben pedig a Samsung tabletek töltik majd be az űrt, ami valljuk be tényleg jobb és jelenleg divatosabb megoldás is. Egy táblagép vagy olcsóbban előállítható, vagy a felsőbb kategóriákban gyorsabb működésre sarkallható. Mindemellett a Windows 8 érkezésével és egy Bluetooth billentyűzettel teljes értékű netbookot kaphatunk jövőre, viszont sokkal könnyebben hordozható kivitelben, hosszabb akumulátoros üzemidővel karöltve. Az persze másik kérdés, hogy a Samsung nem épp az elsők között lépett be a netbook piacra, mégis hamar távozik, és a top5 PC gyártó közül ők az elsők akik nem rendelkeznek majd ilyen masinával. Az Acer, a Dell, a HP és a Lenovo felhozatalában is találunk legalább egy netbookot.

Ha egy kicsit sarkítottan tekintünk az egészre, akár azt is mondhatjuk, amiben nem vesz részt az Apple az rövid időn belül el is bukik. Hiszen a legtöbb slágertermék a cupertinoi vállalat repertoráljában megtalálható, kivéve a netbookot, amit gyakorlatilag a tabletpiac ölt meg, azaz az iPad. 

Szóljon hozzá!