A múlt és a jelen ötvöződik a Lenovo Watch 9 okosórában

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Mutatós egy darab, annyi fix!

Lenovo Watch 9

 

Lenovo Watch 9 – 19,99 dollár

A Watch 9 első pillantásra egy klasszikus modellnek tűnik, ami abból fakad, hogy hagyományos számlapja és mutatója van. Értelemszerűen a digitális kijelző hiányában a szokásos információkat nem az óráról, hanem egyszerűen az okostelefonunkról tudjuk leolvasni. Ezek az adatok egyébként nagyjából a következő dolgokra vonatkoznak: lépésszámlálás, pulzusmérés, na meg a szokásos alvásfigyelés is a repertoár részét képezi. Mondjuk az tény, hogy a pulzusmérő egy szoftveres megoldás, tehát ebben a formában nem igazán vehető komolyan.

Lenovo Watch 9 Wristband 3

Miben mutatkozik még meg a Watch 9 okos mivolta? Egyrészt rezgésekkel figyelmeztet, ha értesítés érkezett a mobilunkra, másrészt bejövő híváskor a percmutató a „CALL” feliratra ugrik, még SMS érkezésénél az „MSG” jelzésre – ezek a jelölések a számlapon találhatóak, egy félkör alakú skálán. Ha már a mutatóknál tartunk: praktikus dolog, hogy a foszforeszkáló bevonatnak hála a sötétben is láthatóak. Jó dolog a rendkívül tartós zafír kristályüveg és a rozsdamentes acél ház is, a szilikon szíjat viszont talán érdemes átcserélni egy bőrből készült példányra, mert azzal feltehetően méginkább kihangsúlyozhatjuk a kütyü szépségét.

Az óra energiaéhségét egy CR2032 elem fedezi, ez használattól függően legalább féléves, legfeljebb egyéves üzemidőt nyújt, aztán ki kell cserélnünk. A felhasználói visszajelzések alapján a kütyü igazából egy gyenge ponttal bír, ami nem más, mint a támogatói segédprogram. A Lenovo Watch alkalmazás értékelése finoman szólva is vegyes, egyesek nagyon jól elboldogulnak vele, még mások igen komoly panaszokkal illették azt.

Szóljon hozzá!