Bluboo S1 - Keret nélküli kijelzővel érkezik az új zászlóshajó

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Bluboo új telefonját sokan várták már, hiszen a konkurensek erősebb telefonjaival megegyező hardvert kapot, az ára azonban meglehetősen barátságosra sikerült. Ezen az áron tovább javít a most meghirdetett bevezető akció, amiben nem kevesebb, mint 50 dollár kedvezményt kapunk. Mielőtt azonban az akciót bemutatnám lássuk a telefon hardverét, ami finoman szólva is erős lett.

bluboo s1 facebook 3

A teljesen fémházat kapott telefon processzora egy Helio P25, ami nyolc maggal gazdálkodik, órajele pedig 2,5 GHz. A grafikáért egy dedikált Mali T880-as GPU felel. A telefon rendszermemóriája 4 GB, míg a háttértár 64 GB-os, amit természetesen bővíthetünk is microSD kártyával, amiből akár 256 GB-os kapacitásút is használhatunk.

bluboo s1 2

A telefon kijelzője egy 5,5 colos, FHD vagyis 1920 x 1080 pixeles panel, amit Gorilla Glass 4 üveg véd a sérülésektől. A kijelző kapcsán fontos megjegyezni, hogy a gyártó 90 %-os arányt ad meg a kijelző és a készülékház arányának, magyarán szemből nézve a telefon látható felületének 90 százaléka maga a kijelző. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hardvert a nagy kijelző ellenére a lehető legkisebb házba pakolták, hogy kényelmesebben lehessen használni. További extra, hogy a kijelző három oldalról keret nélküli kiképzést kapott. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a két oldalon nem látszik a keret, felül pedig egy nagyon vékony sáv maradt csak, amiben a hangszórót elhelyezték.

bluboo s1

A Bluboo S1 három kamerával gazdálkodhat. ezek közül kettő hátul egy pedig az előlapon található. Az előlapi kamera 5 megapixeles, hátul egy 13 és egy 3 megapixeles dolgozik. ez utóbbi természetesen kapott villanófényt is, illetve működnek az Androidnál megszokott kamera funkciók, mint például a kijelzőn érintéssel kijelölt fókusz is.

bluboo s1 4

Lássuk a rádiókat! A számítógépes hálózatok elérésére kapunk wifit, ez 802.11 a/b/g/n szabványokat támogat. Más esközökhöz Bluetooth segytségével kapcsolódhatunk, ez ebben a telefonban a még meglehetősen ritkának mondható Bluetooth 4.0 verzió. A navigáció is garantáltan jól fog működni, hiszen a Bluboo S1 GPS, A-GPS és GLONASS támogatást is kapott. Már csak a mobil adatforgalomhoz szükséges megoldások maradtak. A telefon természetesen 3G és LTE képes, de ami nagyon fontos, hogy a gyártó felszerelte az LTE 800 MHZ támogatással is, így hazánkban is zavartalanul élvezhető a mobil szélessáv.

bluboo s1 3

A végére maradtak a szenzorok, az akkumulátor, a fizikai méretek és a szoftver. A Bluboo S1 természetesen Android 7.0-al érkezik. Felszerelték a lényegesebb szenzorokkal, így van fényérzékelő, mágneses és gravitációs szenzor, szóval a VR élmény is adott, ha van szemüvegünk, amibe bele tudjuk tenni. Nem szabad kifelejteni a szenzorok közül az ujjlenyomat érzékelőt sem, bár ebben a kategóriában ez szinte már kötelező tartozék. A beépített akkumulátor 3500 mAh-ás Lithium-Ion Polymer áramforrás. A telefon méretei  14,86 x 7,43 x 0,79 centiméter, tömege pedig 0,169 kilogramm.

bluboo s1 5

A hardver után lássuk az akciót! Tudni kell, hogy a beépített hardverek tekintetében egy a középkategória tetejét célzó telefon, mint a Bluboo S1 is nagyjából 190-210 dollár közötti ársávban található. A Bluboo ára normál esetben, illetve a bevezetési akciót követően 210 dollár lesz. Az akció időtartama alatt, vagyis július 10-től 17-ig a telefon ára mindössze 160 dollár. A hab a tortán, hogy az akció ideje alatt minden nap az első tíz vásárló 80 dollárét kapja meg a telefont. Fontos, hogy a nap kezdetének UTC időzóna reggel 9 óra van megadva. Most a nyári időszámításban, vagyis a CEST-ben vagyunk, a CEST pedig egyenlő UTC+2 órával. Szóval eszerint próbáljatok meg 80 dollárért telefont vásárolni!

A telefon ára tehát, ha nem sikerül az napi első tízbe kerülni tehát 160 dollár, vagyis nagyjából 46 ezer forint. Ez az ár ezért a vasért kimondottan jutányos, még akkor is, ha vámot és áfát kell rá fizetnünk,  érdemes összehasonlítani a hazai kínálatban elérhető hasonló képességű telefonok áraival.

 

A bevezető akcióról további információk itt: Bluboo S1 4G Phablet bevezető akció

A telefonról további képek, videók és vásárlás itt: Bluboo S1 4G Phablet információk és vásárlás

Szóljon hozzá!