A Vernee MIX 2 megszorongatja a Xiaomit telefonjait?

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
A Vernee MIX 2 megszorongatja a Xiaomit telefonjait? - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Ha valamivel, akkor ezzel a telefonnal sikerülhet!

vernee-mix-2-6.jpg

Oké, ez eddig a szöveg volt, nyilván nem fogja a Vernee ezzel a telefonnal sem megszorítani a legnagyobb kínai gyártót. Az azért mindenképpen szép, hogy megpróbálkoznak vele, de ezt talán illene úgy kezdeni, hogy kitalálnak egy saját nevet, és nem a konkurenciát nyúlják le. Most valószínűleg azt hiszitek, hogy a Vernee MIX 2 egy hitvány telefon lett, de tévedtek, mert a bevezető ellenére ütős kis hardver lett ez, az árcédula barátságos, így még akkor is érdemes tovább olvasnotok hogy tudjátok, a trónfosztás nem most fog megtörténni.

vernee_mix_2_2.jpg

A Vernee az egyik olyan gyártó a sokból, amelyikre érdemes odafigyelni. Szerencsésnek érzem magam, hogy jelenleg a telefonjukat használhatom, messze menően elégedett vagyok vele, ami azért azt mutatja, hogy a második vonalat már elérték, igaz, talán pont innen kell a legnagyobb erőbedobás, a legütősebb termékek, hogy a vezető gyártók közé kerüljenek. Maradjunk annyiban, hogy a potenciál bennük van, így most lássuk is mit gurítottak a MIX 2-vel!

vernee_mix_2_3.jpg

Ahogy feljebb olvashattátok ez a telefon a Xiaomi MIX 2 nevét, mondjuk finoman, örökölte. Ez a tény magában hordozza az ígéretét annak, hogy egy ahhoz hasonló telefont kapjunk. Az ígéret szép, és most meg is kapjuk, mert a külsőt tekintve a Vernee igyekezett a maximumot kihozni ebből a telefonból. A kijelző három oldalról keret nélküli kiképzést kapott, annyira, hogy a felső részen csak egy nagyon vékony sáv maradhatott, amiben a beszéd hangszórón kívül másnak nem is jutott hely. Az előlapi kamera az alsó sávra került, az ujjlenyomat olvasó pedig a hátlapon, a dupla-kamera alatt kapott helyet. A ház természetesen teljesen fémből készült és nem csak a kijelző fölött, de a hátlapon is üveg borítást találunk. Ezek 2,5D kialakításúak, vagyis a szélükön enyhén kerekítettek.

vernee_mix_2_1.jpg

A sok szöveg után lássuk most a részletes specifikációt! A telefon lelke a MediaTek Helio P25 SoC, amiben egy nyolcmagos processzort és egy ARM Mali-T880 MP2 GPU kapott helyet. Ez a központi egység 16 nanométeres csíkszélességen készül. A nyolcmagos processzorban két fürtben helyezkednek el a magok. Az alsó klaszter négy darab ARM Cortex-A53 magot tartalmaz 1,6 GHz-es órajellel, a felső fürtben pedig ugyan ilyen magokat találunk, de 2,5 GHz-es órajelen. Ez az ARMv8-A utasításkészlettel dolgozó processzor a kor igényeihez igazodva természetesen 64 bites már. A proci mellett találunk 256+256 KB első- és 2 MB másodlagos gyorsítótárat (cache). A grafikus gyorsító, vagyis a GPU 2 maggal dolgozik 900 MHz-es órajelen. A hozzá rendelt memória 4 GB LPDDR4X, a memóriavezérlő kétcsatornás, a RAM órajele 1600 MHz. A telefon beépített tárhelye 64 GB-os eMMC 5.1 alapú.

vernee_mix_2_4.jpg

Lássuk a kijelzőt! A telefon éke a hatalmas panel, ami az előlap tekintélyes részét elfoglalja. Ez számszerűsítve 93,07 %-os arányt jelent, vagyis az előlapnak csupán 7 százalékát foglalja el a keret. Impresszív érték! A kijelző  IPS panelre épül, amit annak ellenére Full HD-nak mondunk, hogy a klasszikus FHD felbontásnál nagyobb, 1080 x 2160 pixeles felbontással rendelkezik. Ennek a nagyobb értéknek az oka az új generációs telefonoknál megszokott 18:9-es oldalarány. A 6 colos képátló és ez a felbontás a "hagyományos" FHD kijelzőkkel megegyező pixel sűrűséget eredményez, ennek értéke 402 ppi.

vernee_mix_2_5.jpg

Folytassuk a kamerákkal! Ezekből három darabot kapunk, a megszokottak szerint egy az előlapon, kettő a hátlapon dolgozik. Az előlapi egy tipikus szelfi kamera 8 megapixeles felbontással és f/2.2-es rekeszértékkel. Ezzel 3264 x 2448 pixeles képeket vagy 1280 x 720 pixeles videókat készíthetünk, utóbbit 30 FPS képkocka számmal. A hátlapi kamera páros elég erősre sikeredett. A szenzor mind a két kamera alatt a Sony IMX258 Exmor RS szenzor, aminek fizikai mérete 4,71 x 3,49 milliméter, rajta a pixelek mérete 1,133 mikrométer. Az f/2.0 rekeszértékű objektívvel és a Sony szenzorokkal 4160 x 3120 pixel felbontású fényképeket vagy 1920 x 1080 pixel felbontású, 30 fps képkocka számú videókat készíthetünk.

vernee_mix_2_7.jpg

Szenzorok és rádiók terén megkapunk mindent, ami ebben a kategóriában elvárható, így ezeket nem is sorolom fel, legyen elég annyi, hogy nem fogunk hiányt szenvedni semmiben. Az külön jó hír, hogy ez a telefon is támogatja a hazánkban elterjedt B20 800 MHz-es LTE sávot, így a gyors mobil internet adott és használható mindenhol, ahol ki van építve.

vernee-mix-2-8.jpg

Remélem Ti is érzitek, illetve a képeket nézve látjátok is, hogy a Vernee igazán kitett magáért, amikor ezt a telefont összerakta. Ami nagyon örömteli, hogy a csodás külső és az erős hardver egyáltalán nem került megfizethetetlen kategóriába, sőt, Egy Xiaomi Mi MIX 2 árából, kiviteltől függően 2-3 Vernee MIX 2 is kijön, szóval, nem szeretnél túl sokat költeni, de egy évekig modern és erős telefont keresnél, akkor jelentem megtaláltad.

A Vernee MIX 2 ára a bevezető akcióban mindössze 190 dollár, vagyis nem egészen 50 ezer forint. Rendelés esetén választható az EU Express szállítás, amivel a kereskedő ígérete szerint vám és ÁFA mentes érkezést remélhetünk.

További információk és rendelés itt: Vernee MIX 2

Hozzászólások  

Med1on
0
Idézet - dana:
Win10 driver, hogy a pc felismerje. hogy a telefonon levő képeket át tudjam másolni.
köszi
Dana

Ha végképp nem akarja látni a gép a telót, akkor is van megoldás. A telefonra letöltesz egy FTP szervert (https://play.google.com/store/search?q=ftp%20server%20lite&c=apps), a gépen meg a Filezillával megnyitod ezt a szervert. Utána ugyanúgy látod a könyvtárakat, mintha összekötötted volna a telót. A másolási sebesség a WiFi-től függ, de még ha régebbi routered is van, akkor is korrekt sebességed lesz.

Ha nem megy a dolog írj, segítünk! :-)
Idézet
s3nki
0
Idézet - dana:
Win10 driver, hogy a pc felismerje. hogy a telefonon levő képeket át tudjam másolni.
köszi
Dana

Nem kell hozzá driver, de amikor összedugjuk a gépet a telefonnal, akkor ki kell választani, hogy mit szeretnénk tenni. Tölteni vagy fájlokat másolni.
Idézet
dana
0
Win10 driver, hogy a pc felismerje. hogy a telefonon levő képeket át tudjam másolni.
köszi
Dana
Idézet
s3nki
0
Idézet - Dana:
Nincs hozza driver. Koszi dana

Milyen driver nincs hozzá?
Idézet
Dana
0
Nincs hozza driver. Koszi dana
Idézet
Szóljon hozzá!