UMIDIGI A1 PRO - lehet, hogy sláger telefon lesz?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vannak olyan telefonok, amikről meg nem mondanád, hogy népszerűek lesznek, de nekünk most van egy tuti tippünk!

umidigi a1 pro 1

Az UMIDIGI egy közepesen ismerős márka itthon, legalábbis a kínai gyártók között. Komoly készüléket még nem láthattunk tőlük, és a most bemutatandó mobil sem döntöget csúcsokat, nem lesz bajnok egyetlen kategóriában sem, mindössze csak annyi a különlegessége, hogy a belepakolt hardverek nagyon jól lettök összeválogatva, ráadásul az érte kért vételár is csalógató.

umidigi a1 pro 4

Az UMIDIGI A1 Pro első pillantásra, legalábbis a képek alapján egy hagyományos, 16:9-es oldalarányú telefonnak tűnik. De nem az, bizony ebbe már az új "divat" szerinti 5,5 colos, 18:9-es kijelző került, igaz a felbontás csak HD+, vagyis 1440 x 720 képpont. A processzor miatt sem fogjuk magunkat hanyatt vetni, hogy az árat alacsonyan tartsák egy négymagos, 1,5 GHz-es órajelen működő processzort és egy 570 MHz-en dolgozó IMG PowerVR GE8100 grafikus gyorsítót kapott. A központi egység, amibe ezeket integrálták egy MediaTek MT6739-es egység. Bár a négy mag miatt nem gondolnánk, de ez egy viszonylag modern központi lapka, ami már támogatja az új 18:9es oldalarányú kijelzőket. Mivel a belépő szintre készült, így a grafikus gyorsító a HD felbontásra elegendő, ez a telefon pedig pont ezzel rendelkezik. Az integrált képfeldolgozó rendelkezik több fajta zajcsökkentő funkcióval, és hardveresen támogatja a duplakamerás megoldásokat.

umidigi a1 pro 2

A gyártó ezt ki is használja, a hátlapon nem egy, hanem két kamerát találunk, ezek 5- és 13 megapixelesek, így gyaníthatóan egy színes és egy monokróm kamera dolgozik össze. Az előlapon az önarcképekhez egy 5 megapixeles fotómasina dolgozik. A hardverhez még szorosan hozzátartozik a memória és a beépített tár mérete, előbbi 3- utóbbi 16 GB-os. A képességek közül talán érdemes még kiemelni, hogy két SIM-kártyát tehetünk bele, és támogatja az itthon nagyon fontos B20 800 MHz-es LTE sávot is, így nincs akadálya a gyors mobilnet használatának. További extra még az arcfelismerés, pontosabban a képernyő feloldása arcfelismeréssel, ami a gyártó adatai szerint mindössze 0,3 másodpercet vesz igénybe.

umidigi a1 pro 5

Ahogy látható, ez a telefon egy nagyon jó képességekkel, és a specifikáció alapján a kategóriájánál jóval erősebb fényképezőgéppel került forgalomba. A központi egység a modern játékokra nem, de minden másra, így internetezésre, Youtube videók nézegetésére, Facebookra, szóval átlagos felhasználásra teljesen elégséges. A működést segíti a kategóriánál nagyobb RAM mennyiség is, ami a megszokott 2- helyett 3 GB kapacitású.

umidigi a1 pro 3

A végére hagytam az árat. Ezért a belépő szintű, ám, de meglepően jó kamerával szerelt telefonért most 99 dollárt, vagyis 25 ezer forintot kell fizetnünk. Ha ehhez a vám és ÁFA mentes szállítást (Duty free shipping) választjuk, a szállításért további 15 dollárt kell kicsngetnünk, de így egyrészről 7-15 munkanap alatt nálunk lesz a telefon, más részről, a kereskedő ígérete szerint nem kell további költségek és a vámolás elhúzódó ideje miatt aggódnunk. Ráadás jó hír, hogy most a telefonhoz ajándékba kapunk hátlapot és képernyővédő fóliát is.

A telefonról itt találtok további képeket és adatokat: UMIDIGI A1 Pro

...vagy, ha a GearBesten szeretnétek megvenni, akkor itt is 99 dollárért, de a szállítás csak 7,5 dollár (Priority Line): UMIDIGI A1 Pro

Hozzászólások  

s3nki
0
Idézet - Györgyzz:
Sajnos értesítési LED nincs rajta nagyon zavaró ha megszokta már az ember ezt az alap dolgot.

Ezt egyszerűen nem is értem, csinálnak egy elfogadható telefont és ilyen apróságok maradnak le róla. Ezen vajon mennyit tudtak spórolni?
Idézet
Györgyzz
0
Sajnos értesítési LED nincs rajta nagyon zavaró ha megszokta már az ember ezt az alap dolgot.
Idézet
Szóljon hozzá!