Mi már tudjuk mivel telefonálsz jövő nyáron, és örülünk neki! (videókkal bizonyítjuk)

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Na jó, nem tudunk egy konkrét telefont megnevezni, de azt hogy fog kinézni megpróbáljuk megjósolni.

mix 3 1

Azt már mindenki tudja, hogy a gyártók egyre inkább arra törekszenek, hogy száműzzék a vastag kereteket a telefonunkról. Előbb az oldalsó káva tűnt el, utána a felső csík lett egyre vékonyabb. A megoldások között megtaláljuk a Samsung hajlított kijelzőjét és a Xiaomi MIX sorozatával teret nyert három oldalról keret nélküli megoldásokat. Azonban idén megjelent egy új trend, a notch. Notch, akarom mondani nos, ezt mi testületileg nem szeretjük. Az iPhone X által berobbantott módszer lényege, hogy a kijelző lényegében keret nélkülivé válik, de a felső részbe benyúlik egy kis félsziget a szenzorokkal és kamerákkal. Bár a spacifikációk szerint ezzel a kijelző képátlója megnőtt, a kijelző előlap arány javoult, mégis teljesen felesleges az egész. A notch két oldalán annyira kevés hely marad, hogy az Android felső állapotjelzőjén nem fér ki semmi. Szerencsére már kristályosodik a megoldás!

Oppo Find X

Az idei nyár végén piacra dobta az Oppo a Find X nevű telefonját, ami nyugodtan mondjuk ki, napjaink talán legszebb készüléke. Érdekessége, hogy keret nélküli. De tényleg az, nem holmi hókusz-pókusz notch meg nincs keret, de mégis van megoldás, hanem valóban keret nélküli kijelzővel rendelkezik. A megoldás mondhatni forradalmi, bár kicsit túlbonyolított. Egy kis motor egy tengely segítségével emeli ki a kamerákat a telefon testőből felfelé. Az alábbi videón ez jól látható.

Az irány tehát megvan, itt a megoldás hogy lépjünk túl a notch-korszakon. A baj csak az, hogy ez a megoldás költséges, bonyolult és meg egy hibaforrás a telefonban. Itt jön a nagy ötlet, poroljuk le a lecsúsztatható előlapot! Régebben voltak már ilyen telefonok, gondoljunk csak a Nokia 6700-ra vagy a Blackberry egyes telefonjaira. Igaz, ezeknél még nem a kamera elrejtése volt a cél, a fizikai billentyűzetet dugdosták kijelző mögött a gyártók.

BlackBerry Priv QWERTY keyboard

Már érezzük a szellőt, és látjuk messze a viharfelhőket, a szél finom párát permetez az arcunkba és haljuk messziről az ég dörgését. Vihar közeledik, olyan hatalmas vihar, ami remélhetőleg elmossa az összes notch telefont, mintha sosem lettek volna. A finom vízpárát most a Huawei, a Xiaomi és a Lenovo jelentik, akik elkezdték csepegtetni az információkat új mobiljaikról. Mit tesz Isten, mind a hárman pont ugyanazt mutatták be, egy lecsúsztatható kijelzős hatalmas mobilt, amin a kamerák az előlap mögöt bújnak meg. Az alábbi képeken és videón ezt látjátok majd. A Huawei a Magic 2 nevű telefont, a Xiaomi az Mi MIX 3-at, a Lenovo pedig egy rövid videót egy jelenleg koncepció formájában létező telefonról.

mix 3 2Xiaomi Mi MIX 3

Vagyis mi már tudjuk mivel fogsz jövő nyáron telefonálni - legalábbis ha akkoriban veszel új telefont -, egy lecsúsztatható előlapos, valóban keret nélküli mobillal, és ez jó lesz neked!

Az Oppo Find X amúgy 800 dollárért megvásárolható két színben itt: Oppo Find X Szép ajándék lesz a fa alá, már várom ki lep meg vele!