• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 4987

Durva számokat villantott a G DATA

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Több mint 3 millió új androidos kártevőt fedeztek fel a kutatók 2017-ben, ezek közül 700 ezer próbált meg bejutni a Google hivatalos alkalmazás-áruházába – állítja a német G DATA.

android virus

A most közölt adatok szerint noha valamivel kevesebb új kártevőt fedeztek fel 2017-ben a kutatók, mint egy évvel korábban, így is magas az androidos vírusok száma: 3 002 482 új mintát regisztráltak (2016-ban ez a szám meghaladta a 3,2 milliót). A vírusvédelemmel foglalkozó cég szakértői egy nap átlagosan 8225 új rosszindulatú alkalmazást találtak.

Az androidos kártevők nagy száma az operációs rendszer népszerűségével is magyarázható: 2017 utolsó negyedévében az európai okostelefonok 68 százaléka Android operációs rendszert használt. Világviszonylatban az arány pedig még magasabb, az okostelefonok 73 százaléka androidos.

Nehéz a frissítés

A másik gond, hogy a készülékek nagy részét soha nem fogják frissíteni, mert ez túl nagy feladatot jelent a készülékgyártók számára, a fogyasztók pedig előbb cserélnek telefont, mintsem megvárják az új kiadást. Biztonsági hibákat azonban havonta felfedeznek, így a nem frissített telefonok könnyebben támadhatóvá válnak.

Kapcsolódó cikk:

Forrás: virusirto.hu/sajtokozlemenyek