• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 7733

Ethereum pénztárcát integrált böngészőjébe az Opera (frissítve)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Ez az első ilyen jellegű böngésző.

Opera browser for Android beta

 

Az androidos alkalmazás egy teljes értékű webböngésző, mely a beépített kriptográfiai pénztárca révén új szintre emelheti az online tranzakciók lebonyolítását – legalábbis a fejlesztők reményei szerint. Az Opera jelenleg az Ethereum Web3 API integrációján szorgoskodik, de a későbbiekben más pénztárcák támogatása is megtörténhet. Érdekesség, hogy a böngésző az Android biztonsági rendszerére támaszkodik, így nem szükséges újabb kódokat és jelszavakat fejben tartanunk, továbbá a szoftver minden olyan webhelynél az engedélyünket kéri, mely a pénztárcánkhoz akar férni – ezt úgy kell elképzelni, mint pl. a helymeghatározó (geolocation) szolgáltatásnál. Fontos leszögezni, hogy mind a pénztárca, mind pedig az ahhoz tartozó kulcsok, eszközök a felhasználó telefonján maradnak, vagyis nem kerülnek távoli szerverekre – állítja az Opera.

Jó használt vehetjük az integrált Dapp Explorernek is, mely azokat a portálokat listázza, ahol elkezdhetjük a Dapps ökoszisztéma (pl. CryptoKitties) felfedezését. A lista folyamatosan frissül, sajnos most még elég szegényes. 

A szoftver jelenleg a privát béta státuszban leledzik, a tesztelésre itt lehet jelentkezni.

Frissítés!

A napokban hosszabb időre leálltak az Opera szerverei, mostanra sikerült kijavítani a problémákat, ám rejtélyes módon a szóban forgó alkalmazás azóta elérhetetlen lett.

Forrás: Opera