Válassza az Oldal lehetőséget

Hogyan csináljunk GeForce 8800 GTX-ből 8800 Ultrát?

Eddigi híreink alapján mindenki kitalálhatta, hogy az átalakítás meglehetősen egyszerű lesz.

A the INQUIRER híre szerint a két kártya között csak órajelbeli különbség lesz, ráadásul nem is nagy. Az eddig elterjedt nézet szerint a 8800 Ultra magórajele 675 MHz lesz, de az Inq szerint csak 37 MHz-et emelnek, ami 612 MHz-et jelent.

Ennél drasztikusabban emelik viszont a memóriák órajelét. A 8800 GTX 1,80 GHz-es értékéhez képest 2,16 GHz-es érték várható, ami 103,68 GB/s adatátvitelt jelent. Ez az közelíti az ATI HD 2900XT kártyánál mérhető 105,60 GB/s-os mértéket.

Ahogy arról beszámoltunk már, az új NVIDIA kártya várhatóan papírtigris lesz, vagyis leginkább csak papíron fog létezni, az üzletek polcain nem találkozhatunk vele. Nagy szomorúságra ugyanakkor nem lehet okunk, hiszen megvásárolhatjuk a 8800 GTX-et. Az nyilvánvaló, hogy a mag órajelének emelése nem okozhat problémát, annál inkább a memória tuningja. Forráshírünk szerint ahhoz, hogy majdnem biztosan elérhessük az Ultra memóriaórajelét, meg kell emelnünk a memória feszültségét 0,05 volttal. Ez tehát azt jelenti, hogy módosítanunk kell a kártyát. Ennek módjáról még nem tudunk beszámolni, de ilyen csekély emelés valószínűleg elérhető lesz egyszerű ceruzatuninggal is, vagyis elegendő lehet a megfelelő ellenállást egy kis grafittal kezelni, hogy csökkenjen az ellenállás értéke, és nagyobb feszültséget kapjanak a memóriák.

Egy ilyen átalakítás természetesen nem veszélytelen, így csak azok próbálkozzanak vele, akik bíznak annyira ügyességükben, hogy nem teszik tönkre kártyájukat. Az átalakítás a garancia elvesztéséhez is vezethet.

Hogyan csináljunk GeForce 8800 GTX-ből 8800 Ultrát? 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2