Válassza az Oldal lehetőséget

Hordozható adattárak a Silicon Power kínálatában

További két versenyzőnk még a mágneses adattárolás “elavult” nézeteit gondolja magáénak, vagyis ezen az oldalon egy hordozható HDD-párosról áll módunkban lerántani a leplet. Azonban nem akármilyen eszközökről van szó, hiszen a Silicon Power e két terméke extra védelmet nyújt a külső behatásokkal szemben.

Hordozható adattárak a Silicon Power kínálatában 1
250 GB

A gyártó komolyan gondolja ez utóbbit, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az A10-es sorozat megfelel az Egyesült Államok védelmi minisztériuma által kiállított — 2000. január 1-jétől életbe lépett — MIL-STD-810F szabvány(sorozat) 516.5-ös variánsának, mely az ütődésekre/rázkódásokra vonatkozik. (A katonaságnál aktuális MLT-STD-810G 2008. október 31-től van érvényben.) Ennek értelmében maximum 112 centiméteres zuhanást adatvesztés nélkül kell kibírnia az A10-eseknek akár beton keménységű felületre esve is – és persze ez az eszköz minden oldalára és sarkára vonatkozik.

Hordozható adattárak a Silicon Power kínálatában 2
320 GB

Ezek után már abszolút nem csodálkozhatunk az áramvonalas, lekerekített formákon, az igen strapabírónak igérkező kemény gumi-műanyag kombinációjú külső borításon. Amit még érdemes megjegyezni az A10-esekkel kapcsolatban, az a R/W gomb, mely segítségével egyszerűen és gyorsan le tudjuk menteni adatainkat – valamint mely kéken világít bekapcsolt állapotban a vörös színű aktivitást jelző HDD LED mellett. A számítógéphez való csatlakozással sem lesz gondunk, hiszen a legelterjedtebb csatolót, az USB-kaput találhatjuk meg kütyünk oldalán.

Nézzük a hozzánk érkezett két A10-es specifikációját:

  • Kapacitás: 250 és 320 GB
  • Méret: 2,5″
  • Csatlakozó: (mini) USB 2.0
  • Szoftverek: OTB (adatmentés és -biztonság), Norton Anti-Virus (próbaverzió)
  • Méret: 136.0 × 82.5 × 19.8 (mm)
  • Tömeg: 200 g

Hordozható adattárak a Silicon Power kínálatában 3

A szerzőről