Toshiba hadir dengan hard drive 16 TB

Ulasan Pembaca: 0 / 5

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif

Cukup sulit membayangkan kapasitas ini, yang sedang kami coba lakukan.

toshiba hdd 16 tb mid

Szóval mire is lenne elég egy 16 TB-os Toshiba MG08 sorozatú merevlemez? Ezt értelemszerűen pontosan nem lehet megállapítani, úgy véljük, hogy megközelítőleg a következő tartalmakra biztosan:

  • 140-160 ezer zeneszám;
  • 1 400-1 500 mozifilm;
  • több mint 10 millió dokumentum;
  • legalább 1,0 millió kép.

Talán ebből is látható, hogy a Toshiba nyolcadik generációs vállalati HDD-szériája nem épp otthoni felhasználásra termett. A hivatalos bejelentés kiemeli, hogy az új adattároló jobb energiahatékonyságot nyújt, mint a tavaly bemutatott 14 TB-os modell – ez utóbbi egyébként 9 tányért használ és héliummal van töltve csakúgy, mint az MG08 család aktuális nagyágyúja. A percenként 7 200-as fordulattal dolgozó adattárolót évi 550 TB-os adatforgalomra tervezték, a meghibásodások között átlagosan eltelt idő hivatalosan 2,5 millió óra. Figyelemre méltó a gyorsítótár mérete, mely nem kevesebb, mint 512 MB. A széles körű felhasználhatóságot az SATA és a SAS interfész, valamint a 3,5 hüvelykes formátum szavatolja – állítja a Toshiba.

A gyártó az új sorozat leginkább figyelemre méltó példányát a felhőszolgáltatók figyelmébe ajánlja, hiszen a robbanásszerű adatnövekedés megköveteli az ehhez hasonló méretű HDD-k felbukkanását, azonkívül a nagyobb adatsűrűség magasabb szintre emeli az energiahatékonyságot, miközben csökkentheti a tárolási infrastruktúra TCO-ját (total cost of ownership).

A 16 TB-os MG08 sorozatú meghajtók első mintáinak szállítása január végén indul.

Sumber: Toshiba