Válassza az Oldal lehetőséget

Íme a rút kiskacsa meséje kínai módra

Egyszer volt, hol nem volt, született Kínában egy cég, ami furcsa nevén kívül gyenge telefonjairól volt híres.

Valahogy így kezdődhetne az AllCall története. Sokáig egyetlen telefonajánlóba sem mertem beletenni a mobiljaikat, de aztán tavaly év végén megtört a jég, és egy egészen használható készüléket dobtak piacra. Erősen meg is lepődtem rajta, és gyorsan be is válogattam az ajánlott telefonok közé, mert, legalábbis papíron megfelelően erős, kívülről pedig megfelelően szép volt.

allcallmix2_4.jpg

Most pedig elérkeztünk egy újabb mérföldkőhöz, ahol a rút kiskacsából szépséges hattyú vált. Az AllCall hivatalossá tette MIX 2 nevű telefonjuk specifikációját. Az új mobilon egyetlen csúfságot tudunk csak felfedezni, a nevét, mert továbbra sem értjük, hogy ha valaki össze tud rakni egy ilyen készüléket, akkor miért nem képes egy saját, egyedi, jól csengő nevet kitalálni.

allcallmix2_3.jpg

Lendüljünk túl a problémán, és lássuk mire merjük azt mondani, hogy manapság megfelelő erősségű! Az új telefon a MediaTek P23-as központi lapkásájára épül. Ez sem egészen új fejlesztés, pontosabban a bejelentése hónapokkal ezelőtt történt, de csak mostanában találkozhattunk az első erre a lapkára épülő telefonokkal. Ha kíváncsi vagy mit írtunk róla, akkor olvasd el, ha picit is érdekelnek a technológiai újdonságok érdekesnek fogod találni, meg persze legalább képben leszel, ha meglátod egy mobil specifikációjában a P23 elnevezést: Ismerjétek meg a jövő középkategóriás telefon processzorait!

 

Azért lássuk a lényeget röviden! A P23 egy alsó-középkategóriás lapka, ami a MediaTek új sorozatából származik. A gyártó ennél a megoldásnál nem arra utazott, hogy a sebességet az egekig pörgesse, a megfelelő teljesítmény a nyolcmagos procikban eddig is benne volt. Igaz, ahogy most látjuk ezzel a lapkával a gyártók nem a közvetlen előd P20-at, hanem a jó öreg MTK6750T-t igyekeznek lecserélni, ami felett lássuk be eljárt az idő. A P23 erőssége nem az egekig emelt órajel tehát, hanem az optimalizált multimédia képesség, például a nagyobb felbontású kamerák támogatása. A MediaTeknél rájöttek arra az igazságra, hogy jóval több olyan ember van, aki filmet néz, fényképezik és netezik a telefonjával, mint azok, akik brutál teljesítményt követelő játékokkal játszanak. Nos, a P23 az előbbieknek készült, és ismerve a tulajdonságait sikeres is lesz.

Kicsit elkanyarodtunk az AllCall MIX 2-től, szóval tekerjük a kormányt és térjünk vissza rá! A telefon kívülről a Xiaomi MIX 2-t utánozza, ami kimondottan jót tesz neki, hiszen a Xiaomi telefonja igen szép jószág. Szerencsére erről is tudtunk tesztet írni, itt olvashatjátok: Megdöbbentő, gyönyörű, elérhető, ilyen egy majdnem tökéletes telefon.

Az AllCall mérnökei úgy döntöttek tehát, hogy jó mélyet merítenek a Xiaomi okosságából, de belülre egy kicsit gyengébb vasat pakolnak. Ez valószínűleg az árán is látszani fog, így azaz öröm ér mindenkit, hogy olcsó vehet majd egy megfelelő erősségű és szépségű telefont.. Szó ami szó, egy dolog mellett nem mehetünk el szó nélkül, mert ebben az AllCall meg is előzi a Xiaomit. A telefonjába vezeték nélküli töltést épített, ami jelenleg csak a jóval drágább készülékek sajátja.

Összefoglalóként tehát elmondhatjuk, hogy az új AllCall telefon igazi meglepetés lett, most már csak egy dologra vagyunk kíváncsiak, az árára.

Részletes specifikáció:

Kijelző: 5,99 “(2160 * 1080 képpont)
OS: Android 7.1 / Android 8.1
Memória: 6 GB RAM + 64 GB / 128 GB ROM
CPU: MTK6763 Helio P23 Octa-Core 8 x 2,0 GHz
Fényképezőgép: 16.0MP kamera PDAF + 8.0MP front kamera
Akkumulátor: 3500 mAh Li-polimer akkumulátor / 9V
Vezeték nélküli gyors töltés: 5V2A vezeték nélküli gyors töltés
Arcfelismerés: 0.2 másodperces feloldási idő
Ujjlenyomat szenzor: hátsó
Szín: fekete, arany

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Geekbuying Black Friday

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2