Válassza az Oldal lehetőséget

Internetes üzlet az okostelefonon

Nagykereskedések számára kidolgozott mobiltelefonos applikációkat vezet be a magyar piacra az SPS Média Kft.

35055817 BUTTONS_610x458

Az egyelőre versenytárs nélküli apps-ek segítségével a kereskedők mindig “kézben tarthatják” az üzletüket. A most debütáló e-Link Mobile és e-Link VIP S gyorsasága versenyelőnyt biztosít a nagykereskedőknek és partnereiknek egyaránt, ami az árverseny sújtotta kereskedelmi szektorban versenyző cégeknek jelent megoldást legfontosabb üzleti problémáikra. Az alkalmazások felhasználói köre iparágfüggetlen, országszerte 500-600 nagykereskedés több ezer partnerét kiszolgálhatja.

 

A felfokozott érdeklődés érthető, hiszen a válság sújtotta magyar piacon további árversennyel nem érhető el üzleti előny, így a nagykereskedő cégek is inkább a jobb ügyfélkiszolgálástól remélik kiskereskedő partneerik megőrzését, a rendelési szint fenntartását. 2012 első két hónapjában 1113 milliárd forint értékű forgalom realizálódott az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelemben a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. Ez némileg elmarad az egy évvel korábbiakhoz képest.

 

Az e-Link Mo bile létrehozásának ötletét az adta, hogy a kiskereskedések nagy részében nincs megfelelő infrastruktúra a nagykereskedésekkel való aktív, elektronikus kapcsolattartásra, ez pedig jelentősen lassítja az üzletmenetet. Az e-Link Mobile androidos telefonra fejlesztett alkalmazás letöltésével a kiskereskedő partnerek azonnal láthatják a nagykereskedések friss termékeit, az akciókat, promóciókat, készletinformációkat. A valós idejű értékesítési adatokat látva növelhető az árrés, könnyebben lehet tervezni, a rendszer kényelmes használata növeli a kiskereskedő partnerek lojalitását. Külön előny, hogy valós idejű kontrolling alkalmazható az e-Link Mobile segítségével.

 

A menedzserek üzleti információéhségének csillapítására dolgozták ki az iPhone-ra optimalizált e-Link VIP S-t, azaz a Vezetői Információs Pult -ot, mely azonnal az üzleti valósághoz köt minden cégvezetőt, logisztikai, kereskedelmi vagy pénzügyi vezetőt, irodá n kívül is. Egyetlen gombnyomásra átláthatóvá válik a vállalkozás okostelefonról, a legfontosabb értékesítési mutatók vizualizálásával. A valós idejű vevői kintlévőség, készletforgási sebesség akár egy folyó tárgyalás közben is döntési támpont lehet a cégvezetés számára. Az adatok elemezhetőek földrajzilag, összehasonlíthatóak időarányosan, illetve bármilyen más szempont előhívható- elősegítve ezzel a cég működésének átláthatóságát.

 

Az applikációk ünnepélyes bemutatkozásán az Oracle a legújabb fejlesztési trendekről, a Vodafone SOHO üzletága kiskereskedő egyéni vállalkozók, mikrovállalkozások üzleti igényeire kifejlesztett előfizetéseit mutatta be.

 

Forrás: Sajtóközlemény