Válassza az Oldal lehetőséget

IP kamerák — milyet, honnan, hova?

 

Igen, jól tudjuk, hogy az előző oldalakon leírtak csak karcolgatják ennek az összetett témának a felületét. Célunk ezzel a cikkel nem az volt, hogy akadémikus mélységekbe hatoljunk, mindössze az, hogy azok számára, akik mostanában kezdenének bele egy kamerarendszer kiépítésébe, mely otthonukban vagy vállalkozásukban működne, akkor legalább minimális fogalmuk legyen arról mibe vágnak bele.

IP kamerák -- milyet, honnan, hova? 1

Az előző oldalakon leírtak tehát olyan szempontok, amiket érdemes figyelembe venni egy megfigyelőrendszer kiépítésekor. Ezek mellett persze nem árt némi kézügyesség és szerszámozottság sem, hiszen ezeket a kamerákat fel kell szerelni, be kell vezetékezni, kell hozzá áram és Ethernet hálózat, illetve ha az nem megoldható, akkor WIFI.

A kamerák kiválasztásához a szaküzletekben biztos kapunk sebességet, mindössze arra lesz szükség, hogy az előző oldalakon leírt szempontokat jegyezzük le, és eszerint kérjünk kamerát.

IP kamerák -- milyet, honnan, hova? 2

Ha a szerelést bevállaljuk, és a kamerák megvásárlását sem bízzuk másra akkor sem végeztünk, hiszen szükségünk lesz némi hálózati ismeretre. Ha vezeték nélküli hálózatot használunk, akkor oldalunkon több cikk is érdekes olvasmány lehet, ezekben a biztonságos vezetékmentes hálózat kialakításáról olvashattok. Ne feledkezzünk meg a kamerák szoftveréről sem. Nem véletlen, hogy ismét GKB kamerák képeit tettük a cikkbe, hiszen az előző kamerás írásunkból kiderült, hogy a beállításuk olyan egyszerű mint a pofon. Mi pedig azt mondjuk, hogy minek szenvedni, ha nem muszáj? Már pedig nem az, a GKB kamerákkal végképp nem, hiszen pillanatok alatt, néhány kattintással beállíthatóak, és képük nem csak a lokális hálózaton, hanem rögtön az interneten is elérhető, persze ismételten csak akkor, ha van internet előfizetésünk, és a kamerák valamint az internet között van átjárás.

IP kamerák -- milyet, honnan, hova? 3

Végezetül a kérdés! Érdemes kamerarendszerbe pénzt tenni? Mi azt gondoljuk, hogy igen. Ez a befektetés nagyjából olyan, mint egy jó biztosítás, azzal a különbséggel, hogy egy biztosítás díját minden hónapban ki kell fizetni, míg a rendszert csak egyszer kell összerakni. Lehet, hogy soha nem történik meg a baj, soha nem lesz rás szükség, hogy a rendőrség a mi felvételeinket tegye közzé, hogy elkapjanak egy betörőt, de ahogy mondani szokták az ördög nem alszik. Amúgy pedig a kamera már elrettentésnek sem rossz. Családi házas, nyaralós övezetben kétszer is meg fogják gondolni, hogy olyan helyre menjenek be, ami be van kamerázva. Olyan ez, mint a lakótelepen a hevederzár. Ha egy emeleten van két lakás, és az egyik van a másikon nincs, akkor tuti, hogy oda törnek be ahol nem volt, mert azzal kevesebb a rizikó.

IP kamerák -- milyet, honnan, hova? 4

A lényeg tehát, hogy ajánljuk mindenkinek elolvasásra a hivatkozott cikkeket, és persze azokat az eszközöket is, amik cikkünkben előfordultak. Ezek egytől egyig kipróbált szerkezetek, magunk is többször teszteltük őket, így merjük is ajánlani mindegyiket. Ismételten felhívjuk a figyelmet a GKB kamerákra, melyek személyes kedvenceink a konfigurálás és a használat okán. 

A cikkben látható eszközöket a Kelly-Tech raktárából válogattuk ki, ők pedig voltak olyan kedvesek, hogy hagyták elhozni. Biztos van valahol egy felvétel rólunk, ahogy kisétálunk a szajréval, így ezúton megígérjük, hogy igyekszünk mindent hiánytalanul visszaszolgáltatni, még ha nehezünkre esik is.

A kamerák mellé ajánlott olvasmány: GKB kamerák – a pofon egyszerűségével

IP kamerák -- milyet, honnan, hova? 5

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2