Válassza az Oldal lehetőséget

Itt a legfrissebb SAR lista

Itt a legfrissebb SAR lista

Most megtudhatod, hogy melyik mobil mennyire sugároz!

Itt a legfrissebb SAR lista 1

 

A fajlagos elnyelési tényező, röviden SAR (Specific Absorption Rate) azt jelzi, hogy az emberi szervezet mennyi rádiófrekvenciás energiát nyel el mobiltelefon-használat közben. A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal rendszeresen ellenőrzi a legújabb mobiltelefonokat, ebből pedig pontosan megtudhatjuk, hogy melyik készülék bír kisebb sugárzással, illetve azt is, hogy melyik típus használja ki erőteljesebben a határokat. Jó tudni, hogy Európában 2 W/kg a SAR-határérték, még a tengerentúlon ettől alacsonyabb, egész pontosan 1,6 watt/kg. A Gearbest szerint manapság a készülékek 58 százaléka a 0,6 W/kg érték alatt mozog, ami már valóban egy alacsony számnak tekinthető, ettől függetlenül a lenti listán látni fogjuk, hogy azon vannak olyan modellek, melyek már meghaladják az Egyesült Államokban hatályban lévő határértéket. Mivel ezt viszonylag sokan keverik, ezért külön kiemeljük, hogy a SAR elektromágneses sugárzást takar, és nem pedig ionizáló sugárzást (vagyis nem olyan, mint a nukleáris sugárzás).

The latest smartphone SAR value list came out Samsung and Apple are on the list C02

A fenti lista után tekintsük meg azokat a telefonokat, melyek a kimagaslóan alacsony SAR-mutatóval hívták fel magukra a figyelmet. Első pillantásra azt mondhatjuk, hogy egyértelmű a Samsung uralom (a Samsung Galaxy Note 8 és a ZTE Axon Elite toronymagasan vezet), a dél-koreai óriás ezek szerint kiemelt figyelmet fordít egészségünkre (5-ből 3 helyet is elvittek), még a Xiaomi és a OnePlus kicsit „lazábban” kezeli a dolgot. A Xiaomi Mi A1 és a OnePlus 5T mellett két iPhone is felkerült a listára.

The latest smartphone SAR value list came out Samsung and Apple are on the list C03

A fenti számok értelmezésénél fontos adalék; nincsenek egyértelmű bizonyítékok arról, hogy a mobiltelefon-sugárzás káros-e az emberi testre – igaz, ennek ellentettje sem épp gránitszilárdságú tényekkel van alátámasztva. Őszintén szólva meglehetősen nehéz elképzelni mostanság az életet okostelefon nélkül, akár káros, akár nem, a mindennapjaink részévé vált; esetleg annyit tehetünk, hogy figyelünk a SAR-értékre, illetve éjszakára nem magunk mellé rakjuk hőn szeretett telefonunkat. Amúgy az sem épp mellékes, hogy a legtöbb háztartási készülék (például: indukciós tűzhely, router, mikrohullámú sütő) sugárzása jóval magasabb, mint a mobiltelefonoké…

Forrás: Gearbest

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink