Válassza az Oldal lehetőséget

Itt a tavasz takarítsunk – a legjobb robotporszívók Kínából kuponos akciókkal!

Itt a tavasz takarítsunk – a legjobb robotporszívók Kínából kuponos akciókkal!

Egy hagyományos és négy robotporszívó került a cikkbe, olcsók, jók és erősek, ráadásul mind akciós!

Roborock Xiaowa lite C102 00 2


 

Bevezető

Lassan fél éve, hogy körülnéztünk a kínai porszívók között, így itt az idő, hogy újra leporoljuk a témát. Nem csak leporoljuk, de igyekeztünk olyan lehetőségeket keresni, amikor nem a messzi Kínából, hanem európai raktárból rendelhetünk. Ez két ok miatt jó, az egyik, hogy raktártól függően 2-7 munkanap alatt megérkezik a megvásárolt termék, a másik, hogy garantáltan nem akarnak velünk a vételáron felül vámot és ÁFA-t fizettetni. Szóval duplán is jól járunk. Nekünk azonban a dupla sem elég, ezért a legtöbb géphez sikerült kuponkódokat is szereznünk, amivel a normál árnál olcsóbban vásárolhatunk. A cikk írásakor ezek a kuponok még működtek, kipróbáltuk őket, ám jó tudni, hogy az akciós készletek általában nem túl bőségesek, szóval aki lemarad az kimarad a jóból. Ha így jártatok se csüggedjetek, keressétek Facebook oldalunkat és írjatok nekünk, mindig megpróbáljuk a legjobb akciókat előbányász a kínai áruházak rejtekéből!

Lássuk most azt az öt porszívót, amit idén tavasszal ajánlunk szíves figyelmetekbe!


 

Dibea D18 akkumulátoros kézi porszívó

Dibea D18 Cordless Handheld Stick Vacuum Cleaner- Golden brown EU Plug

Bár a cikk címében robotporszívókról van szó, most mégis egy akkumulátoros kézi masinával nyitom a sort, ami a stílus egyik vezető gyártójától, a Dibea-tól érkezett.

Nagyon szeretjük a robotporszívókat, de vannak esetek, amikor teljesen felesleges ilyenbe fektetni a pénzünket. Ha csak a saját példámat említem érteni fogjátok mire gondolok. Vásároltam egy Xiaomi Roborock S50-et, vagyis a legfejlettebb Xiaomi robotporszívót. Imádtuk is, használtuk is, amíg meg nem születtek kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt a fiaink. Attól kezdve viszont nem indítottuk be. Az ok egyszerű, kcsi a lakás, a kölkök állandóan a játszószőnyegen hemperegnek, egyszerűen nincs mikor elindítani a robotot. Pedig a robotporszívók akkor igazán hasznosak, ha 1-2 naponta végig járják a lakást. Szóval párom azt mondta, adjuk el és szeretne helyette egy kis kézi akkumulátoros porszívót, ami csendes, és végig tud szaladni vele a lakáson amíg a fiúk alszanak. Egyességet kötöttünk, ami úgy szólt, hogy veszünk egy ilyen kis porszívót, ő pedig ír róla egy cikket, hogy mennyire vált be.

Na, ezt a cikket itt olvashatjátok: Barátom, a Dibea akkus porszívó – Dibea T6 bemutató

A most ajánlott gép nem teljesen egyezik meg az általunk használttal, de a lényeges dolgok ugyanazok. Vagyis kapunk egy viszonylag erős akkumulátoros gépet, amihez jár egy motoros, hengerkefés szívófej. Ez utóbbi nagyon jó dolog, mert sokkal hatékonyabbá teszi a porszívózást azáltal, hogy nem csak szív, hanem keféli is a padlót.

A Dibea D18-ba a gyártó egy 2200 mAh kapacitású akkumulátort pakolt, amit nagyjából 4-5 óra alatt lehet teljesen feltöltei, cserébe pedig kapunk 45 percnyi vezeték nélküli takarítási időt. A gyártó állítása szerint az ideális lakásméret ehhez a géphez maximum 120 négyzetméter, de azt gondolom, hogy kicsit értelmetlen ezen agyalni, mert a porszívó nem a havi nagytakarításra lett kitalálva, hanem arra, hogy szó szerint gyorsan felszívjuk a port, a gyerekek által szétszórt morzsát és egyebeket.

A fenti cikkből kiderül, hogy ezek a gépek tökéletesek a kitalált feladatra, mi nagyon szeretjük, és egyáltalán nem bánjuk, hogy átmenetileg, de tényleg csak átmenetileg a robotról visszaváltottunk a kézi masinákra. Persze, aki egyszer már megtapasztalta a robotporszívók által nyújtott kényelmet, annak mindig is hiányozni fog, szóval teljesen esélytelen, hogy néhány év múlva ne költözzön be hozzánk egy új robot!

A Dibea D18 porszívóhoz most kupont is tudunk adni, amivel jócskán csökkenthetjük az árát. A 3211728J4Q kuponkóddal most 31 040 forint helyett 28218 forintért tudjuk megvenni, ráadásul csehországi raktárból, így gyorsan megérkezik és garantáltan nem kell vámot és ÁFA-t fizetnünk! A szállítás díja 1440 forint.

A porszívót itt találjátok meg: Dibea D18 akkumulátoros kézi porszívó


 

iLife V5S Pro robotporszívó

ilife v5s pro

Az iLife porszívói nagyon kedveltek hazánkban, az iLife V5S Pro pedig az egyik leggyakrabban vásárolt típus, és nem csak az ára miatt, bár ebben a felsorolásban a legolcsóbb darab. Szóval a kedveltséghez már nem elég a jó ár, kellenek a vonzó képességek is, a V5S pedig elég sok extrát kapott.

A gép a hagyományos képességek tekintetében is jónak mondható. Kapunk egy 0,3 literes portartályt, egy 0,3 literes víztartályt – erre kitérünk később -. Az akkumulátor kapacitása 2500 mAh, amit nulláról százra legrosszabb esetben 350 perc alatt tudunk feltölteni egy töltéssel pedig 120-150 percet tudunk takarítani. Ez a kapacitás egy átlagos 150-180 négyzetméteres házhoz vagy lakáshoz is elegendő a gyártó szerint, ám én ennél kevesebbet mondanék, főleg, ha tagolt a lakás. Persze akkor sincs baj, ha lemerül a telep, mert visszatér a dokkolóra feltölteni magát. Ha már a műszaki adatoknál tartunk, akkor itt kell megemlíteni azt is, hogy a porszívó futóműve 15 százalékos lejtőt tud leküzdeni, az átjárható küszöbmagasság 10-12 milliméter. A gép alacsony építésű, így a legtöbb bútor alán gond nélkül begurul takarítani.

A V5S Pro szívóereje 850 Pa, ami ebben a kategóriában jónak mondható. A takarítást segíti, hogy a gyártó két körkefét szerelt a gép aljára, így tényleg nem lehet gond a sarkok kisöprésével sem. Ahogy olvashattátok a gépben van víztartály is, ebből pedig egyenesen következik, hogy MOP funkciót is kapunk.

Mi a MOP funkció? Sokan mondják, hogy teljesen felesleges, mert egy robotporszívó nem tud felmosni csak maszatolni. Talán meglepő, de ezeknek az embereknek igazuk van, a robotporszívók valóban nem tudnak felmosni abban az értelemben, ahogy egy felmosóronggyal dörzsöljük a padlót. A leszáradt málnaszörp cseppek nem fognak eltűnni. A MOP funkció egészen másra van. Ha porszívózunk, legyen a gépünk bármilyen erős is a munka végeztével azt látjuk, hogy a padló még mindig matt. Ez amiatt van, hogy egy vékony porréteg mindig marad a porszívózás után is. A MOP ezt tünteti el. Vagyis a gépek körkeféi felsöpörnek, a gép alá söprik a szemetet, a hengerkefe erősen suvickolja a padlót, jó esetben eltünteti a leragadt szennyeződést is, a MOP pedig befejezi a takarítást, eltünteti a maradék vékony porréteget és fényessé teszi a padlót.

Mit érdemes még tudni az iLife V5s Pro robotporszívóról? Vannak még érdekességek, ilyen például a távirányíthatóság. Ez a gép még nem kapott telefonos applikációt, de távirányítót igen, amivel nagyjából négyméteres távolságig vezérelhetjük a masinát.

A V5S Pro négy üzemmódban képes takarítani. Az Automatic Cleaning egyértelmű, elindítjuk és a szenzorai segítségével a lakás minden pontját bejárva feltakarít. Az Edge Cleaning a falak és bútorok mentén megy körbe a lakáson, vagyis nagyon jó a sarkokban, falaknál felgyűlő porcicák eltüntetésére. A Spot Cleaning a lakás egy kijelölt pontján dolgozik, ezt használhatjuk az erősebben szennyezett részeken, illetve nálam ez a funkció jó szolgálatot tett, amikor összetörtem egy poharat. A nagyobb darabokat összeszedtem, de a nagyon apró, szemmel szinte nem is látható szilánkok miatt a porszívót uszítottam ár a baleset színhelyére. Utoljára maradt a Schedule Cleaning, ami egy időzített takarítást takar. Beállíthatjuk, hogy a porszívó hány órakor induljon dolgára, így például tudjuk a takarítást olyan időszakra időzíteni, amikor mi dolgozunk, a gyerekek iskolában vannak a gép pedig zavartalanul teheti a dolgát.

Ahogy látható az iLife V5S Pro egy igazán jó szerkezet. Árához képest sokat tud, és ha nem érezzük elengedhetetlennek a telefonos applikáció és a wifis kapcsolat megétét, akkor igazán jó választás lehet.

Az iLife V5S Pro robotporszívó ára a GBDEALS48 kuponkóddal most 42 328 forint helyett 39 506 forint. Jó hír, hogy a gép most európai, egészen pontosan a cseh raktárból rendelhető, így gyorsan megérkezik, vámot és ÁFA-t pedig nem kell utána fizetnünk. A DHL-es szállítás díja 1440 forint.

A porszívót itt tudjátok megvenni: iLife V5S Pro robotporszívó


 

iLife V7S Plus robotporszívó

iLife V7S Plus

Erről a gépről nem fogok túl sokat írni, lévén a lista első tagjának utódjáról van szó. Illetve, hogy teljesen pontosak legyünk az utód az iLife V7S Pro volt, a Plus a Pro utódja. Őrült nagy eltérések itt már nincsenek az előző verzióhoz képest. Kevesebb, kettő helyett csak egy körkefe van, azonban valamivel fejlettebb a szoftver, ami valószínűleg képes ezt a hiányt érzékelhetetlenné tenni. Itt is van MOP funkció, ami örvendetes. Lényeges különbség, hogy a víztartály és a portartály egybe van integrálva, ráadásul mind a víztartálynak nőtt a kapacitása 3 deciről 4,5 decire. Nőtt a szívóerő is, itt is 1000 pa, ami előre vetíti, hogy a gyártó nagyobb lakásokhoz ajánlja annak ellenére, hogy az akkumulátor kapacitása nem változott.

Természetesen itt is van távirányító és meg van a négy takarítási mód is, szóval lemondanunk semmiről sem kell.

Az iLife V7S Plus tehát a V5S Pro fejlesztett változata némileg magasabb árért. Jelenleg a GBPLRONL04 kuponkóddal ezért a gépért 48 818 forint helyett csak 45 150 forintot kell fizetnünk, a szállítás pedig itt is 1440 forintba kerül forintba kerül. Ráadás jó hír, hogy a porszívó most a csehországi raktárból rendelhető, így néhány munkanap alatt megérkezik, vámot és ÁFA-t pedig garantáltan nem kell utána fizetnünk.

A porszívót itt találod: iLife V7S Plus robotporszívó


Ezt is olvasd el: Alfawise V8S robotporszívó teszt – a megfizethető és okos


 

 

Roborock Xiaowa Lite (Xiaomi)

Roborock Xiaowa lite C102 00

A Xiaomi első robotporszívóját nagyjából egy évvel követte a második, tovább fejlesztett kiadás. Ez Roborock néven jelent meg. Ezek a gépek a felső kategóriát támadták, nem is sikertelenül, mert sokáig egyedülálló módon, és a legolcsóbban adtak lézeres szenzort, ami képes volt a teret maga körül valós időben feltérképezni. Az ár a kategóriához képest jó volt, de sokan vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak 100 ezer forint körüli összeget kiadni egy robotporszívóra. Rájuk gondolva ezután a cég bemutatott több új gépet is, amik képességeikben az olcsóbb konkurensekhez hasonlítottak. Egy dolog volt nagy különbség, hogy a Xiaomi ezekhez a porszívókhoz is biztosította a telefonos applikációt, ami jóval nagyobb szabadságot ad a vezérlésben, mint egy egyszerű távirányító. Sőt, ezek a gépek a telefonos irányítás miatt ugyanúgy beilleszthetők a Xiaomi okosotthon ökoszisztémájába, mint a drágább testvérek.

A Roborock Xiaowa Lite ennek az olcsóbb sorozatnak a legolcsóbb tagja, ára éppen csak átlépi a 200 dollárt. Némileg így is drágábbak, mint például az előzőekben bemutatott iLife típusok, ám a plusz pénzért többet is ad.

A legkisebb eltérés az akkumulátorban van, ami például az iLife V5S Pro-hoz képest csak 100 mAh-val nőtt, így 2600 mAh a kapacitása. Sokkal fontosabb ennél, hogy a fejlett szívórendszernek az erős motornak és jól megtervezett levegő járatnak köszönhetően a szívóerő jóval nagyobb. Míg az előbb említett iLife modell 850 pascalt tud, addig a Xiaowa Lite majd a dupláját, 1600 pascalt, ez pedig jelentős különbség. Érdekesség, hogy a gép által keltett zaj a nagyobb szívóerő ellenére nem lett ennyivel nagyobb, ami ismét csak a gondos tervezést dicséri. Lényeges különbség még, hogy ismért csak az iLife V5S Pro-hoz képest a portartály is majd a duplája, egészen pontosan 640 milliliteres.

Van azért egy kövér mínusz jelünk is, hiszen a Xiaowa Lite nem tud felmosni, a MOP funkció hiányzik belőle. Viszont a sok plusz, mint az intelligens vezérlés, a telefonos applikáció, az olyan extrák, mint az automatikus szőnyegtisztítás sokat nyom a latba. Ez utóbbi képesség például úgy működik, hogy a porszívó „megérzi”, ha szőnyegre tévedt, ilyenkor automatikusan a legmagasabb szívóerőre kapcsol, ha nem azon működött. További extra, hogy ehhez a géphez, mint a nagyobb Xiaomi modellekhez lehet venni virtuális falat. Ez lényegében egy mágneses, öntapadó csík, amit a padlóra tudunk ragasztani. Ezt a robot „észreveszi” működés közben és nem halad át rajta, így lényegében virtuális falakkal határolhatjuk azt a részt, amit takaríttatni szeretnénk.

Persze az eddigieken kívül megtaláljuk azokat a képességeket, amiket az olcsóbb konkurensek tudnak, így például van négy takarítási mód, szenzorok tömege, hogy ne verje össze a bútorok lábát vagy ne essen le a lépcsőn. Szóval okos ez is, igaz nem annyira, mint a cikk utolsó gépe, a legerősebb, legeszesebb Xiaomi.

Sajnos erre a gépre most plusz akció nincs, de a 219 dolláros, vagyis 62 808 forintos ár így is vonzó. Jelenleg Hong-kongi raktárból tudjuk rendelni, így a szállítási idő kicsit hosszabb lesz, de jó hír, hogy a vám és ÁFA mentes EU Priority Line szállítást ingyen kapjuk!

Itt találod a gépet: Roborock Xiaowa Lite (Xiaomi)


 

Xiaomi Roborock S50 robotporszívó

xiaomi roborock s50

Elérkeztünk a számomra jelenleg a csúcsot jelentő porszívóhoz. A Xiaomi legjobb (de nem a legújabb) porszívója egyértelműen a Xiaomi Mi robotporszívó tovább fejlesztésének tekinthető. A legfontosabb, hogy megmaradt a lézeres lövegtorony a tetőn, ami precízen képes a szobát feltérképezni, a beépített számítógép, mert bizony itt már számítógépről beszélhetünk, képes a valós idejű feltérképezésre és útvonaltervezésre. A gépen amúgy egy Linux verzió fut, ami teret enged a kísérletező kedvűeknek akár a program módosítására is.

Ennél a gépnél a továbbfejlesztést egy helyen látjuk szemmel is, ez pedig a MOP funkció megjelenése. Ez sem akármilyen módon történt, hiszen a Xiaominál megoldották, hogy csupán 1,4 deci vízzel képes legyen feltörölni a teljes lakást. A MOP anyagánál a természetből ellesett megoldást alkalmaztak, ami miatt a porszívó rendkívül takarékosan bánik a vízzel, egyenletesen és nagyon vékonyan engedi a padlóra, ráadásul, ha megáll a gép a víz nem szivárog tovább.

A fejlesztéssel azonban jártak más változások is. Fejlődött a szoftver és a szenzorok, valamint, és ez lényeges, az elődhöz képest tovább erősödött az amúgy sem elhanyagolható szívóerő. Az előd 1800 pascalját sikerült 2000 pascalra emelni, de úgy, hogy eközben a zaj nemhogy nem nőtt, de talán még csökkent is, de az is lehet, hogy csak a hang magassága változott úgy, hogy kevésbé zavaró. Ehhez persze a levegő útján kellett módosítani. Azért fontos hozzátenni, hogy ezt a relatív hangosságot megszüntethetjük, ha a szívóerőt lejjebb csavarjuk, mert persze a telefonos applikáción keresztül ezt is megtehetjük.

Nem is mennék most tovább a bemutatóval, mert erről a porszívóról egy elég részletes tesztet is olvashattok nálunk. Valós tapasztalatokról olvashattok, mert jó néhány hónapig teljesített nálunk szolgálatot egy Xiaomi Roborock S50!

Néhány szót szóljunk az árról is. A Xiaomi Roborock S50 ára valamivel több mint 500 dollár volt amikor bemutatkozott. Ez sokáig nem változott, aztán kaptunk egy 450 dollár körüli árat, most pedig az általunk preferált áruházakban 413 dollár a legjobb kuponos ár. Ez azt jelenti, hogy most a VKUBQUSO kuponkódot használva 126 821 forint helyett 119 212 forintért vehetjük meg. Ami lényeges, hogy itt is európai, konkrétan német raktárból rendelhetünk. Mivel a raktár Európában található vámot és ÁFA-t itt sem kell fizetni!

A porszívót itt találod: Xiaomi Roborock S50 robotporszívó

A Xiaomi Roborock S50-ről írt cikkemet itt olvashatjátok: Söpör, porszívózik és fel is mos a Xiaomi Roborock S50 robotporszívója


 

Zárszó

Remélem mindenki talál a fenti ajánlatban megfelelő robotporszívót magának. Ha még sem, akkor nyugodtan kérdezzetek, igyekezni fogunk minden kérdésre válaszolni. Ha a kuponos készlet kifogyott, akkor is írjatok, a legjobb, ha ezt Facebookon teszitek meg a Gadgetshop blog Facebook oldalán. Megpróbálunk nektek kedvezményeket, kuponokat keresni akár később is! Ne feldjétek, ha nem európai raktárból rendeltek, akkor 40 dollár felett (a szállítás díjával együtt) válasszátok a Priority Line, vagy EU Priority Line szállítási módokat, amikkel vám és ÁFA mentesen érkezik a kiszemelt termék.

Ha még nem vásároltatok kínai áruházban, akkor olvassátok el cikkünket, ami segít eligazodni a vásárlás menetében: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

Ha tetszett cikkünk, akkor csatlakozzatok Facebook oldalunk követőihez: Gadgetshop Facebook oldal

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb akciókról, akkor iratkozzatok fel hírlevelünkre. A most frissen feliratkozók között egy Bluetooth-os fejhalgatót sorsolunk ki holnap (2019. 03. 12.) este! Feliratkozás itt: Kínai kuponkód hírlevél

Itt a tavasz takarítsunk – a legjobb robotporszívók Kínából kuponos akciókkal! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2