Válassza az Oldal lehetőséget

Itt az Opera 11.50

Itt az Opera 11.50

Itt az Opera 11.50 1Az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb, 11.50-ös változatát, vagy más néven a kardhalat (Swordfish).

Az utóbbi időkben bevett szokás volt az Opera fejlesztésnél, hogy a feles verzió hozza a “nagyágyúkat”, azaz megjelenítő motor (Presto) komoly újításokkal érkezik. A Presto valóban verziószámot lépett, és már 2.9.168-nál jár, igaz, régen egy tizedes ugrás sokkal jelentősebb változásokkal járt. Most elsősorban a HTML5 kapcsán történtek változások: a time és a history elemek mellett beépült a dataset, az indeterminate és a classList attribútomok támogatása is. Ezeken túl fejlesztettek a DOM eseménykezelésen, és a CSS futtatáson is. Utóbbinál a feldolgozás sebessége 10-15%-al növekedett.

alt

Megújult az Opera kezelőfelülete is. A Featherweight (pehelysúly) projekt célja, hogy az Opera ne csak gyors és könnyed legyen, hanem úgy is nézzen ki. Az első fázis eredményei közül kiemelést érdemel a teljesen lecserélt ikonkészlet, és a világoskék színvilág, ami meglehetősen emlékeztet a Chrome megjelenésére. Az új verzió további újdonsága a Gyorshívóba ágyazható kiegészítők megjelenése. Ezen túl természetesen rengeteg hibajavítás kerül be az Opera 11.50-be, többek közt az M2 levelező sem maradt érintetlenül.

 

Az Opera 11.50 a már meglévő Opera böngésző automatikus frissítőjén keresztül érkezik, de letölthető szerverünkről is.

Forrás: magyaropera.blog.hu

Itt az Opera 11.50 2