Válassza az Oldal lehetőséget

Újabb pofon a Blu-ray és HD DVD lemezek másolásvédelmének!

A következő generációs adathordozók másolásvédelmét, az AACS-t ezúttal sem tudták feltörni a hackerek, viszont sikerült egy olyan kulcsot találniuk, mely valamennyi lemez esetében lehetővé teszi annak kikerülését, és tartalmának lemásolását.

Mint ismert, tavaly decemberben egy “Muslix64” nevű felhasználó a Doom9 oldal fórumán részletesen beszámolt arról, hogy miként sikerült kikerülni a következő generációs adathordozók másolásvédelmét, és közzétette az ehhez szükséges programot. Ezzel a módszerrel csak akkor lehetett lemásolni a lemez tartalmát, ha ismert volt a HD-videó azonosító kulcsa.

jabb pofon a Blu-ray és HD DVD lemezek másolásvédelmének!
Ez azért így ebben a formában nem igaz

Néhány nappal ezelőtt egy “arnezami” nevű illetőnek újabb előrelépést sikerült elérnie az AACS kijátszásában, de ez esetben sincs szó a másolásvédelem feltöréséről. Mint tudjuk, elviekben minden nagyfelbontású videoanyag saját azonosítókulccsal rendelkezik. Igen ám, de a fent említett egyénnek sikerült egy olyan általános kulcsot — processing key — találnia, amely valamennyi HD DVD és Blu-ray korong esetében alkalmazható.

jabb pofon a Blu-ray és HD DVD lemezek másolásvédelmének!
A Blu-ray és HD DVD formátum összehasonlítása

Az újabb “felfedezést” követően sorra jöttek ki az egyes HD DVD és Blu-ray filmek — King Kong, A Tégla, Kémjátszma, Taplógáz, A repülő tőrök klánja — másolatai, a Doom9 fórumán több felhasználó is beszámolt arról, hogy sikerrel tudta alkalmazni a közzétett általános kulcsot.

Újabb pofon a Blu-ray és HD DVD lemezek másolásvédelmének! 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2