Válassza az Oldal lehetőséget

Újdonságok az Android 2.0-ban

A Google mobil operációs rendszere erősen rajtolt, ám az 1.5-ös, 1.6-os verzióknak voltak bosszantó hiányosságai. Kérdés, hogy a 2.0-ás verzió kínál-e ezekre orvosságot.

A RegHardware oldalain most megpróbálták az eddigi információkat összegyűjteni az Android 2.0-val kapcsolatban, így most vegyük is sorra milyen változások várhatók.

Az első fontos változás, hogy a rendszer már képes lesz több postafiókot egy felületen felügyelni, sőt, javítják az Exchange támogatást is. A beérkező levelek egy kombinált postafiókban fognak megjelenni, így egyszerűbb lesz a levelezés kezelése.

jdonságok az Android 2.0-ban

Új funkciókkal bővül az integrált kamerák használata. Elérhetővé válik a digitális zoom, állítható lesz a fehéregyensúly, lesz makró mód is, és a LED-es vakuk is támogatva lesznek.

jdonságok az Android 2.0-ban

A partnerek kezelése is könyebbé válik. A partnerlistán a partner képére bökve egy kis menü jelenik majd meg, mely segítségével könnyedén telefonáhatunk, írhatunk e-mailt vagy SMS-t. Ez a menü elérhető lesz a naptár és az e-mail felületről is.

jdonságok az Android 2.0-ban

Javul az SMS üzenetek kezelése is. Kapunk egy keresőt, mellyel szövegrészletekre vagy képekre kereshetünk az üzenetek között, és beállítható lesz az is, hogy a régi üzenetek automatkusan törlődjenek. Természetesen azt, hogy mikori időponttól kezdődjön a törlés mi állíthatjuk be.

Nem maradhatott ki a fejlesztések közül a WEB böngészés sem. Az új szoftver már támogatja a HTML 5-öt. Elérhető lesz egy zoom funkció, mely segítségével a weboldalak teljes szélességben megjeleníthetők lesznek a kijelzőn.

Az adatok bevitelét egy új virtuális billentyűzet segíti majd, mely képes lesz a multitouch érzékelésre is, vagyis nem lehet akadálya a többujjas gépelésnek sem, illetve többujjas használat során nehezebb lesz hibát véteni.

jdonságok az Android 2.0-ban

Az új Android támogatni fogja a Bluetooth 2.1 szabványt mely segítségével a Object Push-t használva egyszerűen tudunk majd teljes névjegykártyákat az egyik készülékről egy másikra átküldeni. Lehetővé válik olyan alkalmazások fejlesztése, melyek két készüléken kiterjesztett kijelzőt használnak, pont ahogy a számítógépeken megszokhattuk.

Összességében elmondható, hogy a Google-nél továbbra is gőzerővel halad a fejlesztés, így az új Android tovább folytathatja az előd által megkezdett hódítást. A Microsoftnak, és az Apple-nek fel kell kötni a gatyeszt, ha tartani szeretnék a lépést, ez pedig végső soron nekünk, felhasználóknak lesz jó. 

A szerzőről