Válassza az Oldal lehetőséget

Jön a Xiaomi Mi Band 5, még mindig van hova fejlődni

Jön a Xiaomi Mi Band 5, még mindig van hova fejlődni
90 / 100
A Xiaomi okoskarkötője a legnépszerűbbek között van, és várhatóan a következő generáció sem lesz sikertelen.

Jön a Xiaomi Mi Band 5, még mindig van hova fejlődni

Az okoskarkötők fejlesztése terén a gyártóknak a különböző funkciókra és új képességekre kell koncentrálniuk, mert a külsőn sokat már nem faraghatnak. A méret és a forma nehezen változtatható, így lassan az is gondot okoz, hogy külső alapján megkülönböztessük a különböző gyártók termékeit.

 

A Huawei megoldásai annyiban kínálnak különlegességet, hogy egyes modelljeiket a cipőnkre vagy a lábunkra erősíthetjük, így pontosabban mérési eredményekkel szolgálnak. A Xiaomi azonban úgy tűnik más útra lép, és inkább az elérhető szolgáltatások körét igyekszik javítani. A madarak azt csiripelik, hogy az Mi Band 5 már képes lesz véroxigénszint mérésre is, de hallottunk arról is, hogy segít majd a menstruációs ciklusok nyomonkövetésében is.

Jön a Xiaomi Mi Band 5, még mindig van hova fejlődni 1

A hardverről egyelőre nem rendelkezünk túl sok információval. Ami már biztosra vehető, hogy a kijelző a korábbi 0,95 colról 1,2 colra növekszik, ezzel együtt a keret vastagsága is csökken. A kémfotón látható, a telefonok szelfikameráját rejtő lyukhoz hasonló valamiről még nincs konkrét infó, sokan hisznek benne, hogy itt valóban kamera lesz.

 

Ami viszont biztos, hogy a nemzetközi verzióban is lesz NFC. Ez eddig csak a kínai változatokhoz volt elérhető. Azt, hogy az NFC képes lesz-e fizetésre, vagy csak, mint a régi verzióknál, például NFC-s ajtókat nyithatunk vele, még nem tudjuk. A másik fontos, inkább szoftveres változás, hogy a karkötő global verziója is képes lesz okosotthon vezérlésre. Jobban örültünk volna, ha ezzel a hírrel együtt azt is bejelentik, hogy a Xiaoai, vagyis a Xiaomi asszisztens szolgálata tanul meg angolul, de nem ez a helyzet. A nemzetközi verzó Amazon Alexa támogatást kap. Lesz benne mikrofon, viszont hangszóró nem, így beszélni tudunk Alexához, de ő válaszolni csak írásban fog.

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

forrás: link1

Jön a Xiaomi Mi Band 5, még mindig van hova fejlődni 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2