Válassza az Oldal lehetőséget

Kaspersky Lab: felpörgetett víruskeresés

A Kaspersky Lab egy olyan víruskeresési módszert szabadalmaztatott, amely jelentős mértékben képes felgyorsítani az ellenőrzéseket.

A víruskeresőkkel végrehajtott teljes rendszervizsgálatok az esetek többségében hosszadalmasak. Ugyan vannak olyan beállítási lehetőségek, amelyek révén különféle állományokat ki lehet zárni az ellenőrzésekből — például kiterjesztések alapján –, de gyakran nem ez a leghatékonyabb megoldás. A teljes víruskeresés sokszor vagy lassú folyamat, vagy nem garantál megfelelő biztonságot.

A Kaspersky Lab úgy határozott, hogy egy olyan módszert szabadalmaztat, amelynek használatával jelentősen felgyorsíthatók a víruskeresések, miközben kockázatoknak megfelelő védelem nyújtható. Az eljárás lényege, hogy a biztonsági szoftver a fájlokat több szempontból értékeli, és csak akkor ellenőriz, ha valóban szükség van rá. Az alkalmazás figyelembe veszi az állományok méretét, formátumát, struktúráját és a származási helyüket (forrásukat) is. Vagyis, ha egy fájl weboldalról, e-mailből vagy azonnali üzenetküldőből származik, akkor azt alapvetően gyanúsnak jelöli meg, és ennek megfelelően végzi az ellenőrzést.

A Kaspersky Lab módszeréről mindenképpen el kell mondani, hogy az nem számít forradalmi újdonságnak, ugyanis vélhetőleg más cégek is alkalmaznak hasonló eljárásokat. Mivel azonban a fejlesztők sokszor nem szívesen beszélnek a vírusvédelmi alkalmazásaikban helyet kapó módszerek részleteiről, ezért nem lehet pontosan tudni, hogy a Kaspersky riválisait mennyiben érinti a szabadalmaztatás. A cég mindenestre úgy véli, hogy vannak olyan konkurensei, akik használják a levédett módszert.

Kaspersky Lab felpörgetett víruskeresés

A Kaspersky Lab egy másik technikát is szabadalmaztatott, amely a rootkitek elleni védekezéssel hozható összefüggésbe.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2