Válassza az Oldal lehetőséget

Készülj a karácsonyra – a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt

Készülj a karácsonyra – a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt

Bebizonyítjuk, hogy örömet szerezni úgy is lehet, ha nem veszünk fel hitelt a karácsonyi ajándékokra.

 olcso rc jatekok cover


 

Bevezető

Talán furcsáljátok, hogy a címben a karácsonyra hivatkoztam, de ha rendeltetek már külföldről, akkor bizonyára Ti is tudjátok, hogy aki időben lép, az gyorsan, és főképp stresszmentesen fogja megúszni a karácsonyi bevásárlást. Nem kell attól félni, hogy nem érkezik meg a csomag, hogy eltűnik a Posta valamelyik bugyrában, így november vége, de cember eleje felé már csak a bajszunk alatt mosolyogva figyeljük a kollégákat, akik aranyáron próbálnak gyorsan beszerezni valami értelmes ajándékot. Amikor pedig megszólal a csengettyű a karácsonyfa mellett, Ti kisimúlt arccal, kipihenten várjátok majd a csemetéket, csak öröm és boldogság. Szóval hajrá, kezdjünk el már most az ajándékokon gondolkozni, mi ebben próbálunk segíteni!

Cikkünkben 15+1 távirányítós játékot ajánlunk figyelmetekbe. A plusz egy azért került a cikk végére, mert az inkább jópofa csak, de hátha megtetszik valakinek. Lássuk!


 

Munkagépek

A munkagépek izgalmas dolgok. Lánctalpak, mindenféle kanalak, amivel lehet a homokot kanalazni, és a színük is tök jó, mert sárgák, nem unalmasak. Nálunk is nagy kedvencek a mindenféle gépek és szállítójárművek, igaz a fiaim kora miatt még nem távirányítósban gondolkozunk. Azonban, 2-3 éves kor között, vagy e fölött már el lehet töprengeni egy egyszerűbben irányítható gépen.

Az 5000 forint alatti kategória egyértelműen nem a sokat tudó, hatalmas, és bonyolult szerkezeteké, így, legalábbis a gépek esetén az előre és hátra haladás, esetleg a kanál leengedése és felemelése az elérhető funkció. Pont emiatt nagyobbaknak már lehet hogy unalmas lesz, de 4-5 éves kor alatt azt gondolom sok örömteli percet ajándékozhatunk a kölköknek.

Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 1

Első áldozatunk ebben a kategóriában egy tolólapátos (nem tudom a szakszerű nevét) jármű. A nevében ott van, hogy mini, de azért az adatok között találunk egy 5 Km/órás sebességet. Apró kis akkumulátor van benne, ami 6-8 perc játékot tesz lehetővé, cserébe viszont alig 1-2 perc alatt újra lehet tölteni.

A mini buldózernek az ára is mini, mindössze 3323 forintba kerül itt:

Mini buldózer

 


Coke Can Shenqiwei 8027 1:58 Aerial Ladder Fire-Truck RC Car Mini 4 Channel

A második munkagép igazából nem is klasszikus munkagép, hanem egy tűzoltóautó. Azért soroltam ide, mert a sportosabb autók közé nem való, jobb helye van itt, mint ott lenne. Igaz, hogy nem sárga, de legalább piros, ez sem rossz. Van rajta hosszú létra, amivel lehet az égő játékos dobozból a macikat menteni. Van szirénája is, ami világít, és persze ez is vezeték nélkül irányítható. A mérete ennek sem nagy, a csomagolása nagyon jópofa, egy poroltóban érkezik a fa alá.

Ára ennek is van, igaz, szabad szemmel alig látható. 3264 forintért vehetjük meg itt:

Távirányítós tűzoltóautó

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 2

Harmadik gépünk már tényleg egy klasszikus munkagép, egy menő lánctalpas markoló. Királyságosan sárga ez is, méretei szerint pedig nagyjából 10 x10 centiméteres, a kanállal és a karral a magassága több mint 20 centi. 120 perc töltés után a játékkal tölthető idő minimum 30 perc. A távirányító akár 20 méterről is működik, igaz, ennek ennél a játéknál sok jelentősége nincs. A maximális sebessége 10 Km óránként, szóval egészen gyorsan mozog. Nekem a három közül ez tetszik a legjobban, igaz, az ára is magasabb mint a többié, ezért 4312 forintot kérnek ma.

Itt tudod megvásárolni:

Lánctalpas, távirányítható markoló

 


 

Repülő eszközök

Bár az olcsó drónokkal Dunát lehet rekeszteni, ezekből csak kettőt tettem a listába. Az egyik egy klasszikus helikopter, a másik egy négylégcsavaros drón. Az ok, hogy nem válogattam be többet, hogy különösebben nem bízok ezekben a szuperolcsó repülő dolgokban. Az esetek többségében nehéz őket irányítani, és elég egy-két alkalommal odacsapni valamihez, vége is lesz a repkedésnek. A beválogatott két szerkzetben egy picivel több a bizodalmam, de csodát ezektől sem várnék.


JX - 807 2CH Mini RC Helicopter Wearable Toy Gift for New Players- Yellow

Az első szerkezet tehát egy klasszikus helikopter. Ezek a duplarotoros gépek viszonylag stabilan irányíthatók, elég jól tartják a magasságot és jól el lehet velük játszani. Persze nagy kunsztokat nem tud, de arra talán jó, hogy ne rögtön kudarcélménnyel ajándékozza meg a csemetét, és később kedvet kapjon a komolyabb drónozásra. Mert nem rossz dolog ám az, nem kell imádkozni a trónörökösnek, hogy végre szakadjon le a telefon vagy a tévé képernyőjéről, és legyen egy kicsit levegőn is, ugyanis drónozni nem a szobában, hanem a szabadban az igazi élmény.

Szerencsére ezért a helikopterért sem kérnek sokat. A 20 centi hosszú szerkezet egy töltéssel nagyjából 7 perc repülésre képes. A leírás szerint 14 éves kortól ajánlott, de szerintem felügyelet mellett hamarabb gyerek kezébe lehet adni. Azt gondolom, hogy 14 évesen már ennél komolyabb gépet szeretnének majd.

Ha megtestszett, akkor 3539 forintért itt megveheted:

JX – 807 2CH Mini RC Helikopter

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 3

Másodiknak jöjjön a drón. Sajnos ebbe az alacsony árba nem fér bele az önálló lebegés képessége, így folyamatos irányítást igényel. Van viszont egygombos le- és felszállás, és valamiféle egy gombos visszahívás is, amikor a kiinduló pontra tér vissza a gép. Apró, könnyű, a karok behajthatók, szóval alapvetően praktikus darab. Az egy töltéssel 8 perces repülésre képes drón elméletileg 50-80 méterről is irányítható, de ennek egy szobában használható játéknál sok jelentősége nincs.

Ha szeretnél egy ilyet, akkor 4677 forintért tudod kosárba tenni itt:

LF606 összecsukható drón

 


 

Autók

Jöjjenek akkor az autók, amik ebben a kategóriában talán a legkedveltebbek. Nem csoda, hiszen, bár olcsó darabok, és nincs bennük túl nagy okosság, lezuhanni, mint egy drón nem fognak, és jókat lehet velük száguldozni a szobában és a téren is.


9115M 1/32 2.4GHz Mini High Speed Radio RC Racing Car Rock Crawler Off-Road Truck Toys- Black

Kezdjük egy klasszikus homokfutóval. Nagy kerekek, strapabíró szerkezet. Fél óra töltéssel 11 percet száguldozhatunk, eközben a kocsi sebessége akár 20 Km per óra is lehet, szóval teker rendesen. Ezzel már lehet jókat ugratni a könyvekből épített akadálypályán!

Az ára ennek is 5000 alatt van egy kicsil, egészen pontosan 4677 forintot kell a kasszánál hagyni itt:

9115M 1/32 mini versenyautó

 


Banggood 1/32 2.4G Racing Multilayer in Parallel Operate USB Charging Edition Formula RC Car

Második autónk nem a terepezős képességei miatt jó, ez tényleg inkább szobai száguldozásra jó. Menőn néz ki a túlméretes abroncsokkal és a hatalmas hátsó szárnnyal. Az előző autóhoz hasonlóan ez is 11 percig működik egy töltéssel, ám sebessége kisebb (ami nem is biztos, hogy baj), 15 Km óránként.

A kék, vörös, sárga és fekete színekben kapható autó olcsóbb, mint az előző darab, mindössze 3510 forintot kell a kasszánál hagyunk itt:

Banggood 1/32 versenyautó

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 4

Autók közül talán ez a kedvencem. Lényegében semmilyen adatot nem kapunk hozzá, mindössze annyit, hogy 3 éves kortól ajánlott. Ez nagyjából azt jelenti, hogy nem fog száguldozni, de felkelti a gyerek figyelmét, és vélhetően elég strapabíró is. Szerintem őrült menőn néz ki a hatalmas színes kerekekkel, a hozzá illő karosszériával. Választhatunk Jeep vagy Hummer kinézetűt is, de ha a Pickup a gyerek kedvence (a mi kedvencünk), abból is van. Az ár a kiviteltől nem változik, mindegyikért 3591 forintot kell fizetnünk itt:

Távirányítós autó kicsiknek több kivitelben

 


MGRC 1/18 2.4G 4CH 2WD Crawler RC Car

Na kérem, ez már egy egész komoly darab, ezt már el tudom képzelni 12-14 év körüli srácoknak (vagy lányoknak is persze), hiszen nagyon menő a külső, és nagyon megy. Ebben már nagyobb az akkumulátor is, 3 órán át kell tölteni ahhoz, hogy aztán 15 percen át hajtsuk. A mérete (24 x 16 x 12 centiméter) és a sebessége (25 Km/ó) miatt ez a járgány már inkább a grundra való, mint a lakásba. Persze óvatosan otthon is lehet, de rám senki ne hivatkozzon, ha a kölök összetörte a Ming dinasztia idejéből származó porcelán köcsögöt.

Az ár, annak ellenére, hogy ez egy elég komoly darab nem lett magas, 4928 forint jelenleg. Itt tudod megvenni:

MGRC 2WD Crawler RC Car

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 5

Ez a klasszikus Jeep (Joep 😀 ) biztos nem fog száguldozni, ami abból látszik, hogy bár akkumulátora akkora, mint az előző autónak (700 mAh), az egy töltéssel elérhető játékidő 25 perc. Ez eddig ebben a listában a második leghosszabb. A gyártó 8 éves kortól ajánlja, de szerintem ez is jöhet bőven néhány évvel előbb. A méretei alapján, már ez az autó sem tartozik a legkissebbek közé a maga 22 x 12 x 13 centijével. Szerintem nagyon jól néz ki, és azt hiszem, ez inkább a szobába való, bár tény, hogy simább aszfalton vagy térkövön is el fog gurulni.

A Jeep ára 4531 forint, az alábbi linkre kattintva tudod megvenni:

Távirányítós Jeep hosszú üzemidővel

 


 

Hajók

Az autók után következzen ismét egy közkedvelt csoport, a vízen közlekedő járművek. Ezekben az a jó, hogy nem kell strandszezonnak lenni ahhoz, hogy kicsit kimenjünk a vízpartra, vagy a parkba a kacsaúsztatóhoz játszani. Ezekkel nehéz a lakásban közlekedni, a kád kicsi hozzájuk, de talán pont ez az előnyük is, könnyebb lesz kivinni a levegőre a gyereket.


Flytec 2011 - 15B 40MHz 4CH RC Boat 10km/h High Speed Racing- Black

Ennél a klasszikus versenycsónaknál nem tudom hogy előny vagy inkább hátrány, hogy nem tölteni kell, hanem elemmel működik. Kis töprengés után azt hiszem inkább előny, én biztos vennék hozzá 2-3 készletnyi akkumulátort, amit otthon szépen feltölthetek, aztán irány a vízpart. Így végül is nem kéne elemeket vásárolgatni drága pénzért, de az sem lenne gond, ha lemerülnek, mert a töltéshez nem kell hazamenni, elég a feltöltött akkumulátorokat betenni, a lemerülteket meg zsebre, és mehet tovább a játék.

Amúgy, ez a duplamotoros hajó is elég nagy darab, 24 centi a hossza és 7 centiméter széles. Az irányíthatóság maximális távolsága 10-15 méter, a maximális sebesség 10 Km óránként, ami vízen nem is olyan rossz.

A hajó ára 4312 forint, itt tudod a kosaradba tenni:

Flytec 2011 távirányítós hajó

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 6

Második úszó járgányunk egy mini tengeralattjáró, a neve szerint egészen pontosan túrista tengeralattjáró. Mondjuk az elnevezés igazából lényegtelen is, a lényeg, hogy ez a szerkezet csak nevében jár a víz alatt, mert az irányítás az előre-hátra, jobbra-balra irányokban ki is merül, márpedig a víz alatt azért nem ártana egy függőleges irány sem. Ami jó, hogy ez a szerkezet teljesen vízálló, szóval, ha a gyerek lenyomja a vízalá (végülis tengeralattjáró), akkor sem lesz semmi baja. Két motor hajtja, egy töltéssel akár 15 percet is bír, az irányíthatóság egy hatméteres sugarú körön belül működik. Maximális sebességet ne is kapunk, így azt gondolom, hogy ezt a hajócskát élő vizekre nem lesz érdemes kivinni.

Az ára, mint az eddigieknek, ennek is barátságosan alacsony, csak 3847 forintot kérnek érte itt:

RC Submarine – mini tengeralattjáró

 


 

Egyéb távirányítós játékok

Az utolsó fejezethez értünk, ahova néhány különlegesebb szerkezetet gyűjtöttem össze. Ezek vagy nem autók, repülők egyebek, vagy, ha azok, akkor valamilyen ok miatt kicsit különlegesek.


Cartoon Police / Racing Car Radio Remote Control Music Electric Toy Kid Children Gift- Red

Rajzfilm versenyautó. Persze nem rajzolva van, inkább a stílusa miatt nevezhetik rajzfilm versenyautónak. Az egyszerűsége miatt ezt a legkisebbeknek, már három éves kor alatt ajánlják. Az biztos, hogy ez nem fog kiszáguldani a lakásból, de az is, hogy az autó és a távirányító elég robosztus ahhoz, hogy kibírja a kisebb kölkök nyúzópróbáját. Most, hogy a cikk miatt jobban megnéztem, lehet, hogy veszek is kettőt a fiaimnak, végül is január elején két évesek lesznek, az meg ugye 3 alatt van, így legalább lesz mivel játszanom az ünnepek alatt. Mielőtt elfelejtem, ez sem akkumulátoros, hanem elemes. AA ceruzából kell kettő a távirányítóba és három az autóba, szóval, ha megveszitek, szerelkezzetek fel néhány csomag elemmel is, mert ha lemerül, és nincs tartalék vége lesz a világnak, majd meglátjátok!

A kis RC autó ára 4303 forint, megvenni itt tudjátok:

Rajzfilm versenyautó 3 év alattiaknak

 


Remote Control Snake Simulation RC Rattlesnake Toy Gift- Black

Na,ezzel a távirányítós kígyóval biztos vidám perceket okozhatunk a családnak, amikor majd anyu a kanapén ugrál. Igazi beszaratós játék, bár a poént csak egyszer lehet elsütni, viszont, ha sok a rokon, akkor így is sokáig tarthat, mire mindenkit jól kinevetünk. Ohh, persze nem szabad a gyereket már korán erre szoktatni. Vagy mégis? 🙂

A kígyó amúgy USB-ről tölthető, egy töltéssel állítólag negyed órán át irányítható. A távirányító is jópofa, egy kígyótojáson vannak a gombok. Ez igazán frankó ajándék lesz karácsonyra! 😉

Az ára 4684 forint, ennyit egy kis ijesztgetés mindenképpen megér!

Távirányítható kígyó

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 7

A végére egy Transformers maradt. Persze a kínai játéknak nem ez a neve, mert ha ez lenne, akkor csilliárdokba kerülne a jogdíjak miatt, így egyszerűen csak transformation robotnak hívják. A lényeg azonban nem a név, hanem az, hogy egy autóból robotot lehet csinálni, ráadásul távirányítóval terelgethetjük. Azt hiszem, ezt felesleges is jobban túlmagyarázni. Ha tetszik, a gyerek szereti az ilyesmit, akkor 4312 forintért megveheted itt:

Távirányítós Transformers klón

 


Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 8

A végére értünk, következhet a plusz egyedik ajánlat, amit csak csupán azért ajánlok, mert jópofa. Nagy repkedéseket nem fogunk vele végrehajtani, de akkor is poén, hogy egy LEGO (vagy majdnem az) télapó van rajta. Igazi karácsonyi hangulat a drónos családoknak. 🙂

Ha ez a poén megér neked 4620 forintot, akkor itt megveheted:

Drónos télapó, télapós drón

 


 

Zárszó

Ez a cikk véget ért, de a hónap csak most keződik. Lesznek még komolyabb írások is nálunk, tesztelünk majd mindenféle kütyüt, bemutatunk telefonokat, tableteket, szóval olvasnivalónak nem lesztek híján. Kövessétek oldalunkat!

Ne feledkezzetek meg róla, ha rendeltek, és a rendelés értéke, beleértve a szállítás költségét is meghaladja a 40 dollárt, akkor a Priority Line (Gearbest) vagy az EU Priority Line (Banggood) szállítást vegyétek igénybe, hogy a csomagotokra ne kelljen vámot vagy ÁFA-t fizetnetek!

Ne feledd, ha bármit vásárolni szeretnél kintről, akkor keress minket a Facebook csoportunkban, mert olyan kupon nincs, amit mi nem találunk meg! Ne vásárolj drágán, ha olcsóbban is lehet!

Csatlakozz itt: Kínából vásárlók Facebook csoport

Feliratkozhatsz kuponos hírlevelünkre is, így hetente több alkalommal postaládádban találod a legfrissebb akciókat!

Iratkozz fel itt: Kínai kuponos hírlevél

Készülj a karácsonyra - a legjobb távirányítós játékok 5000 forint alatt 9

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2