Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: A4Tech Padless 7200N – na, ennek sem kell pad!

Padless, wireless, sőt, ha így haladunk tovább lassan mouseless egerek jönnek. Az A4Tech mérnökein biztos nem múlik, hiszen előző cikkünkben már a HoleLESS egerekkel is megismerkedhettünk. Most valami egész más jön, egy komplett desktop, vagyis billentyűzet-egér kombó.

2

Egyszer régen, még az infravörös korszakban volt egy vezeték nélküli desktopom. Akkor eldöntöttem, hogy soha többet, de lehet, hogy érdemes lenne az akkori kijelentésemet kicsit felülvizsgálni. Persze, igazatok van, akkor sem a billentyűzettel vagy az egérrel volt baj, hanem a vezeték nélküli kapcsolattal. Nem emlékszem már milyen márkájú ketyere volt, de azt tudom, hogy csillagászati ára volt, és akkora csalódást okozott, mint kevés másik számtech kütyü. Persze mit várhattam az infrától, ha nem ezt.

Ahogy teltek az évek eltűnt az infra és jött a rádiósnak nevezett fejlesztés. Ó, igen, már nem kellett rálátás a vevőre, legalábbis elvben nem. De szinte mindegy is volt, mert ha 3 méternél messzebb kerültünk már lényegtelenné vált, hogy látjuk e a vevőt vagy sem.

4

A helyzet tarthatatlan volt, de már nem sokáig. Jöttek a Bluetooth eszközök, illetve a 2,4 GHz-en kommunikáló kütyük, amik jócskán megnövelték a hatótávot. Szerencsés esetben akár 15 méterre is eltávolodhatunk a vevőtől, ami már elegendő arra, hogy a HTPC-t a nappali másik oldaláról és vezéreljük, vagy a gép mögé rejtett vevővel is használjuk az íróasztalra helyezett desktopot. Bizony, ez már ideális helyzet, elfelejthetjük a kábeleket. Ha még sem, akkor a nappalink hossza nagyobb mint 15 méter, de ha így van, akkor van egy Hipplolytunk, aki kapcsolgatja helyettünk a tévét, akarom mondani a 3D-s vetítőt.

 

Kipróbáltuk: A4Tech Padless 7200N – na, ennek sem kell pad! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.