Oldal kiválasztása

Kipróbáltuk: BlitzWolf BW-AR182 – szabadon szívni

Kipróbáltuk: BlitzWolf BW-AR182 – szabadon szívni

Áthallásos a cím, de a szívás egy porszívó elsődleges funkciójára értendő, korlátok nélkül.

ar182 intro2

Manapság a sok elektronikai kütyü, tablet, okostelefon, tévék, okosórák stb. garmadáját vizslatva könnyű elmenni a háztartási eszközök mellett, pedig azok is folyamatos fejlődésben vannak, hogy könnyebbé és jobbá tegyék a hétköznapjainkat, magyarán időt/energiát/pénzt spóroljanak nekünk. Persze ez a kategória hatalmas, ezer felé ágazó, rengeteg irányból lehet szemezgetni belőle, mostani kirándulásunk a porszívók világába invitál titeket, továbbra is BlitzWolf vonalon maradva.


 

BlitzWolf BW-AR182 2 az 1-ben vezetéknélküli kézi porszívó

A porszívók évtizedek óta velünk vannak és teszik a dolgukat, miközben egyre erősebbek, egyre csendesebbek és egyre kompaktabbak lettek. Megvariálták a porzsákokat, adott esetben folyadékot is fel tudnak szívni, és még sorolhatnánk. Nekünk is van kettő itthon, az egyik egy száraz-nedves nagyágyú, ami méterekről kiszaggatja a pókot a sarokból, a másik egy kisebb, klasszikus darab, de ő is szippantgat becsülettel. Nincs is velük semmi gond, azt leszámítva, hogy mindig elő kell venni, majd el kell rakni őket a spejzbe, mivel sok helyet foglalnak és nem is igazán illenek bele a nappali vagy a konyha látképébe. Ezen kívül mindig húzgálnom kell őket magam után, a kábel dugdosásáról már nem is beszélve. Ez legyen a legnagyobb bajom – mondhatnátok némi joggal, amíg ezt nem naponta többször kell kivitelezni. Aki már nevelt gyermeket, azt tudja, hogy a gyerekek a frissen rendberakott és kitakarított lakást bruttó 2 másodperc alatt képesek kosztengerré varázsolni, pláne az etetőszékes táplálkozásokat követően. Az egy négynetcentiméterre jutó falatok számából egy egércsalád megélhetése hetekre biztosított lenne. Nem tartjuk magunkat rendmániásnak, de egy ilyen terülj-terülj asztalkám még sem maradhat sokáig a padlón, össze kell söpörni, majd össze kell porszívózni. Napi négy-ötször! Unom…

ar182 1

Pár hete fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy ennek véget kell vetni, vagy legalábbis javítani kell a szituáción. Nyilván a gyerek ilyen irányú nevelése sem kerülhet háttérbe, de nem fogja e „kellemes” szokásait egyik napról a másikra elfelejteni, így az eszközpark fejlesztése a B verzió. A klasszikus porszívó nagy, nehézkes, és mindig dugdosni kell, ezen kellene módosítani. Megoldás? Akkumulátoros kézi porszívó. Ekkor kezdtem el nagy erőkkel vizslatni a kínálatot, de mikor eljutottam a BlitzWolf megoldásáig, nem folytattam tovább a keresést. Mondom is, hogy miért… Például azért, mert amit eddig a BlitzWolf palettájáról rendeltem, egyiket sem bántam meg, ami nagy szó. Meg volt tehát a bizalom, és most is meg volt a barátságos, konkurensek alatti árcédula, de egyelőre nem számszerűsíteném a dolgot, inkább vizsgáljuk meg a BW-AR182 névre keresztelt masinát közelebbről!

ar182 4

A BlitzWolfnál fontos az egységesség a csomagoldás kapcsán, hiszen nem csak költséghatékony, hanem arra is jó, hogyha a vásárló megpillantja, azonnal tudja azonosítani a márkát. Nincs ez másképp a BW-AR182 porszívó esetében sem. Hatalmas fehér dobozban érkezett, alul a megszokott zöld csíkkal, illetve jobb oldalt felül a zöld BlitzWolf logóval. Az egyik rövidebbik oldalon találjuk azt a matricát, ahol a gyári szám és egyéb gyártási információk mellett a legfontosabb specifikációs adatokat is szerepelni szoktak.

ar182 2

A doboz tetejét felnyitva örömmel konstatáltam, hogy nem bízták a véletlenre azt, hogy a termék épségben megérkezzen. A műanyag habszivacs felső rétegébe is került néhány tartozék: az szívócső, az akkumulátor, az szűkített szívófej és a falitartó. Ezt a szivacsot kiemelve jutunk el a lényegig, ahol maga BW-AR182 porszívó, a nagy takarítófej, az adapter, a körkefe, és a tartozéktartó adapter pihen. Persze van egy kis garanciakártya és egy használati útmutató is.

ar182 3

A csomag tartalma tehát összefoglalva:

  • 1 darab alumínium szívócső
  • 1 darab padlótisztító fej
  • 1 darab szűkített szívófej
  • 1 darab körkefés fej,
  • 1 darab fali tartó + kelléktartó,
  • 1 darab töltő,
  • 1 darab porszívótest,
  • 1 darab használati útmutató garanciakártyával (angol)

Nem mondhatni, hogy a csomag szűkös lenne, inkább gazdagnak mondanám, hiszen amire csak szükségünk lehet a használathoz, azt megkapjuk.

ar182 10

Térjünk át magára az eszközre, illetve annak képességeire!

Az összeszerelés baromi egyszerű. A porszívótestbe kattanásig belecsúsztatjuk a fém szívócsövet, majd annak a végére rápattintjuk azt a fejet, amit használni szeretnénk. A cső érdekessége, hogy mindkét oldalán érintkezőkkel van ellátva, hogy üzemfeszültséget tudjon szállítani a nagy méretű padlótisztító fejnek, amiben az elhelyezett forgókefe így meghajtást kap, és a vákum irányába söpri a felszívandó szennyeződéseket. Ez a takarítófej igen kifinomult, 130 fokos mozgásra képes, elől két oldalt két apró görgő, hátrébb a flexibilis szívócső szomszédságában pedig két nagyobb görgő segíti a mozgását szilárd és puha felületen egyaránt.

ar182 5

A seprűhengeren lévő kefék kétféle szálakból tevődnek össze, a piros keményebb, a kék puhább, így a nagyobb és a kisebb méretű szennyeződéseket egyaránt hatékonyan képes a szívóerő irányába küldeni. A 65 cm hosszú alumínium szívócső kellően merev, de mégsem nehéz, hossza révén a legtöbb helyet kényelmesen elérjük, de kanapé vagy egyéb olyan helyek tisztításához, ahol nem kell az, hogy meg legyen hosszabbítva a karunk, el is távolítható a rendszerből, és a tisztítófejeket direktben is hozzákapcsolhatjuk a szívótesthez, ugyanis a felépítmény moduláris. Ezt már szeretem, amikor valami át van gondolva!

ar182 6

Miután összeépítettük az éppen megfelelő variációt a takarításhoz, nincs más dolgunk, mint a BW-AR182 fenekébe becsatlakoztatni az akkumulátort (amit remélhetőleg eddig a pillanatig fel is töltöttünk az adapter segítségével), és már indulhat is a móka/munka. A külső akku előnye, hogy könnyedén cserélhető, és akkor többet is forgathatunk a használat során, így nem kell a töltésre várni, ha az egyik lemerülne. Ha csak egy akksival (a gyári szett egyet tartalmaz) operálunk, akkor támaszkodhatunk az integrált töltésjelzőre, hogy ne érjen meglepetés, hogy 2 perc használat után leáll a gépezet.

ar182 gep1

A porszívóház pisztolyszerű kialakítást kapott, mely előtt tölténytár gyanánt egy átlátszó, nagy méretű porgyűjtő tartály várja a bele érkező dolgokat. Maximum 0,8 litert, de ez folyékony halmazállapotú anyag nem lehet, csak szilárd. Az alapvetően fekete burkolat pirossal van díszítve, a tetején egy stílusos BlitzWolf logóval megtoldva. A motor maximális teljesítménye 130 watt, mely két fokozatban áll rendelkezésre. Egy gyengébb, és egy erősebb módozatban. Az ezt állító gomb a porszívó felső részének legvégén található. A maximális fordulatszám 30000 RPM, a légszállítás 1 liter/s. A szívási teljesítmény az erősebbik fokozaton 9 Kpa, a gyengébbiken 5Kpa. A zajszint 70 decibel alatt marad, a teljes tömeg pedig mindössze 1,4 kg, így nem fog tőle leszakadni a karunk 5 perc után.

ar182 gep3

A motor tehát a számok alapján elég erősnek tűnik, az akku viszont közepes. Kapacitása 2200 mAh, ami maximum erővel 20 perc, a gyengébbik fokozaton 35 perc üzemidőt biztosít. Ez nem tűnik soknak, de ha szem előtt tartjuk, hogy a BW-AR182-nek nem az az elsődleges rendeltetése, hogy a hagyományos porszívót leváltsa és az egész lakást végignyomjuk vele, hanem az, hogy hirtelen takarításokhoz bármikor le tudjuk emelni a falról, akkor rájövünk, hogy elég. Legalábbis nekem a napi 3-4 perces használatokkal nem volt ezzel problémám. Egyéb iránt 4 óra alatt lehet teljesen feltölteni nullára merült állapotból, és a specifikációs adatok alapján minimum 500 töltést kibír.

ar182 gep2


 

Használat

Miután az akkumulátort teljesen feltöltöttem, belebiggyesztettem az időközben már összeállított porszívóba, és elvégeztem az első próbaszívásokat. A gyengébbik fokozattal kezdtem, ami sima felületen (járólap) hatékonynak bizonyult például behordott homok és por ellen. A nagyobb darabok, például gyerkőc által eldobált kenyérkockák és hasonló tárgyak esetén mindenképpen érdemes a nagyobbik fokozatra kapcsolni, akkor a forgókefe és a vákum ereje együttesen már elég jó hatékonysággal lökik a „rönköket” a gyűjtőtartály irányába.

Ma éppen szegélyléceket kellett beszabnom a konyhabútor fölé, aminek eredményeként a munkalap elég becsületesen tele lett faforgáccsal. Eszembe jutott, hogy ezt én nem fogom söpörgetni jobbra-balra, hiszen most már itt van kéznél a BlitzWolf BW-AR182. Kivettem toldócsövet, közvetlenül a gépre felraktam a körkefés szívófejet, és már neki is láttam a munkalap letakarításának. Mondanom sem kell, pillanatok alatt kész voltam, utána már csak nedves ronggyal áttöröltem, és ragyogott. Ezt főleg azért írtam le, hogy szemléltessem, a lehetőségek tárháza elég széles, a BW-AR182-t nem érdemes elkönyvelni egy átlagos padlóporszívóként, hiszen a kompakt méretnek és a kábelmentességnek köszönhetően olyan helyeket is könnyedén elérünk vele, amit mással nem, vagy jóval nagyobb nehézségek árán.

ar182 use


 

Vélemény, ár

A BlitzWolf BW-AR182 megítélése véleményem szerint nem nehéz feladat, ha helyén kezeljük a porszívót, és azt várjuk el tőle, amire gyártva lett. Tehát például nem várjuk el tőle, hogy egy 200 m2-es házat végigszívjunk vele egyszuszra, napi szinten. A BlitzWolf e megoldása nem arra hivatott, hogy az általános porszívót leváltsa, hanem, hogy jól kiegészítse azt. Nálunk a háztartásban hatalmas segítség és jelentős komfortnövelő tényező, hogy nem kell minden egyes lehulló morzsánál és sáros cipőnél (tehát viszonylag kis területre koncentrálódó szennyeződéseknél) előbányászni és összeszerelni a hagyományos porszívót 3 perc munkáért, hanem csak leemelem a BW-AR182-t a falról, és gyorsan felszívom a váratlanul keletkezett piszkot. Az összemorzsázott kanapék, fotelek esetében ugyanilyen hasznos segítség, de az autó takarításánál is igény tartok a szolgálataira, mikor nincs időm órákig porszívózni, hanem csak gyorsan kiszippantom a nagyját. Negatívumként maximum az egy töltéses üzemidőt tudnám felhozni, de a használat jellege révén igazából ez sem akadályozó tényező, a tartósság meg majd kiderül az idő múlásával.

ar182 intro

Nem szeretném, ha elcsépeltnek hangzana, de a BW-AR182 megint csak egy olyan BlitzWolf produktum, amiben nem kellett csalódnunk. Ha úgy érzi az ember egy vásárlást követően, hogy nem kidobott pénz volt a vétel, hanem az utolsó dollárig (forintig) megérte, akkor az egyet jelent a maximális megelégedettséggel. Ezt bizonyítja az is, hogy az értékelése 119 darab visszajelzés alapján 4,93 – mely értékhez nyugodt szívvel tudok csatlakozni.

Ha ezek alapján úgy gondoljátok, nálatok is elférne egy ilyen a háztartásban, akkor a Banggood weboldalán tudjátok beszerezni, ahol a jelenlegi akciós ára 79,99 dollár, ami ~ 22.890 forintot jelent. Külön öröm, hogy erre már semmi nem jön rá, mivel az VÁM-és ÁFA-mentes EU Priority Line szállítás is ingyenes!

A porszívó megvásárlásához kattints ide:

BlitzWolf BW-AR182 2-in-1 Cordless Handheld Vacuum Cleaner

 

Forrás: KínaDroid.hu

A szerző bemutatása

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink