Válassza az Oldal lehetőséget

Komoly szívatásra készül az MSI? (frissítve!)

Komoly szívatásra készül az MSI? (frissítve!)

A Ryzen tulajok egy jelentős része valószínűleg a pokolba fogja kívánni a gyártót, legalábbis akkor biztosan, ha beigazolódik ez a levél.

Komoly szívatásra készül az MSI? (frissítve!) 1

 

A TechPowerUp a tegnapi nap során nyilvánosságra hozott egy levelet, mely bizonyosan nem fog örömet csalni az AM4-es alaplap tulajok arcára. Mint tudjuk, az AMD gyakorlatilag az első generációs Zen megjelenése óta vadul hangoztatja, hogy a platform rendkívül hosszú életciklussal fog bírni, így az A320, a B350 és az X370 jó ideig képes lesz befogadni a Ryzeneket. Ennek megfelelően nem volt meglepetés, hogy a Ryzen 2000 egy BIOS frissítést követően gond nélkül üzemelt az előbb említett lapkakészletek mellett, s az is logikusnak tűnt, hogy ez így lesz a Ryzen 3000 esetében is. 

msi ryzen

Itt jön képbe a fent látható levél, mely egy felhasználói kérdésre azt taglalja, hogy csak a B450 és az X470 lesz képes működésre bírni az új generációs processzorokat. Itt egyértelműen érdekek és ellenérdekek csapnak össze, hiszen a felhasználók és az AMD részéről ugyan kívánatos az, ha egy platform brutálisan hosszú életciklussal bír, az alaplapgyártók viszont nem igazán örülnek ennek, lévén hogy ez a manőver komoly bevételtől fosztja meg őket. Könnyen lehetséges, ezen a ponton az MSI húz egy vonalat a támogatást illetően, így pedig a 300-as szériás lapkakészletű deszkáknál be kell érnünk a Ryzen 2000 generációval. Ne legyenek kétségeink afelől sem, hogy ha ez megtörténik, akkor a többi gyártó is alaposan elgondolkozik majd ezen a lépésen. Az indoklásra is van egy tippünk: az új Zen tápellátása olyan követelményeket támaszt, amit a régebbi alaplapok nem tudnak kiszolgálni.

Frissítés!

Az MSI legújabb közleménye szerint a támogatói részleg tévesen tájékoztatta az ügyfelet, úgyhogy a fenti információk (elvileg) helytelenek!

Forrás: techpowerup.com