Válassza az Oldal lehetőséget

Méretes memóriák mobiltelefonok számára

A Samsung nagy kapacitású memóriát fejlesztett ki, amely nagyban egyszerűsíti a mobiltelefonok tervezését.

A Samsung Electronics ma bejelentette, hogy kifejlesztett egy négy gigabájtos MCP-t (multi-chip package – több chipes csomag) mobiltelefonokhoz, amely most első ízben nem igényel külső memóriakártya-slotot, valamint szükségtelenné teszi interfész-szoftver fejlesztését is valamennyi NAND memóriatípus számára.

A Samsung új moviMCP-je egy beágyazott (moviNAND™) memória-megoldást tartalmazó több chipes csomag, amely olyan egyszerűen tervezhető memóriacsomagot biztosít, ami kielégíti a mobiltelefonok nagysebességű adatátviteli igényeit, miközben teljes támogatást nyújt a telefonon belül a különböző kommunikációs lehetőségeknek.

„Mostanra tökéletesítettünk egy olyan memóriachipet, ami lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon-gyártók jelentősen csökkentsék a fejlesztési időt, miközben olyan kivételesen robusztus design-t alkalmazhatnak, ami a kis telefonoknál is nagyobb teljesítményt biztosít, nagyobb tároló-kapacitással” – mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor Inc. flash marketing igazgatója.
Az új moviMCP egy olyan 4GB-os beágyazott memóriakártya, amely egyrészt két db 16 gigabites NAND flash chip és vezérlő, valamint egy 1 Gb-es mobil DRAM chip (a processzor támogatására) és egy 2 Gb NAND flash chip kombinációja, mely utóbbinak az általános mobiltelefon-műveletek támogatása a feladata. Ez összesen 35 Gb-nyi memóriakapacitást biztosít.

Méretes memóriák mobiltelefonok számára

A Samsung által alkalmazott eMMC interfész – a MultiMediaCard Associaton szabvány beágyazott memóriához – megoldást jelent a tervezés bonyolultságára, ami a különféle típusú NAND flashek funkcionális különbségeiből adódott, mégpedig úgy, hogy a moviMCP-be integrál egy beépített vezérlőt. Ez szükségtelenné teszi különböző interfész-szoftverek kifejlesztését valamennyi NAND flash típushoz.

Az új moviMCP számos memória-funkciót épít függőlegesen egymásra, ami kisebb alapterületet igényel. A nagy sűrűség ugyanakkor szükségtelenné teszi a külső bővítést szolgáló slotot is.
A Samsung moviMCP-je jelenleg EOM mintadarabként áll rendelkezésre. Az iSuppli piackutató cég szerint azonban a 3G-s mobiltelefon-piac – ami a Samsung új moviMCP-jének fő célpontja – 2007-re várhatóan eléri a 392 millió egységet, és 2007 és 2010 között körülbelül 40 százalékos általános növekedést mutat majd.

Méretes memóriák mobiltelefonok számára 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2