Válassza az Oldal lehetőséget

Már a szemetünkben is turkál a Xiaomi, itt a TOWNEW okos szemetes

Már a szemetünkben is turkál a Xiaomi, itt a TOWNEW okos szemetes

Addig nem nyugszanak, amíg a lakás minden tárgyát nem okosítják.

trash can b

Joggal tetehitetk fel a kérdést, mi a csodát lehet egy szemetesen okosítani. Meg fogtok lepődni mennyi mindent!

trash can a 640x360

A Xiaominál a fejükbe vették, hogy megalkotják a tökéletesen szag és érintésmentes kukát. A szerkezet lényegében a megszokott konyhai billenős teteűjú kuka továbbfejlesztése, igaz, a megszokott méretnél némileg kisebb. Viszont, egészen extra képességekkel rendelkezik. Például nem kell felnyitni, hogy kidobjuk a szemetet. A beépített érzékelő már 35 centi távolságból “látja”, hogy közeledik a kezünk, és automatikusan kinyitja a fedelet. A szemét behelyezése után a tető becsukódik. A nyitó szenzort persze ki is kapcsolhatjuk, ha gyermek van a közelben, mert az nem lenne jó, ha az automatikusan kinyíló fedél kutatni engedné a koszban. A tervezők arra is gondoltak, hogy mi történik akkor, ha megtelik a kuka. Nos ez is egyszerű. Felnyílik a teljes felső keret, a zsák száját elköti, egyben egy következő zsák alját lezárja. A bekötött zsákot kiemeljük, az új és öres zsák pedig szépen a helyére csúszik. Ha még ez sem lenne elég okos neked, akkor azt is elmeséljük, hogy a Xiaomi kukája kapott egy LED-sort, ami segít megtalálni a bedobónyílást. A LED-ek három módon világíthat. Egyenletesen, egyenletesen halványulva vagy lélegző módban, olyan ütemben, ahogy normál esetben a levegőt vesszük.

Trash Can

A gyártó szerint egy adag szemeteszsák átlagos felhasználás mellett egy hónapig lesz elég, a kukába épített 2000 mAh kapacitású akkumulátor pedig egy töltéssel 35 napot képes üzemelni. Hogy egy picit a gyakorlatibb adatokkal is foglalkozzunk, a szemetes úrmérete 15,5 liter, mérete 33 x 28 x 43 centiméter, tömege üresen 3,5 kilogramm. Nálunk ilyen méretű szemetes a fürdőszobában van, konyhába kicsit kevésnek érzem, ami lehet, hogy csak a lustaságom miatt van, nem szeretnék naponta szemetes zsákot cserélni, vagy ebben az esetben inkább cseréltetni.

xiaomi smart rash bin

Ha neked tetszik az intelligens szemetes, akkor 113 dollárért, vagyis cirka 32 ezer forintért magadévá tehetsz egyet. Egy adag zsák ára a fóliát tartalmazó műanyag kerettel, kötözővel, stb. 30 dollárba, vagyis 8500 forintba kerül.

Itt megtalálsz minden szükséges hozzávalót: Xiaomi TOWNEW intelligens szemetes

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink