Válassza az Oldal lehetőséget

Már tesztelhető az ESET Macintoshokra szánt Cyber Security Pro és a Cyber Security új verziója

Az ESET a múlt héten jelentette be következő generációs termékeinek béta verzióját az ESET Cyber Security-t, valamint a portfolió egy teljesen új termékét az ESET Cyber Security Pro-t.

Imageesetmac

Mindkét fejlesztés teljes körű védelmet nyújt a Mac OS X platformra leselkedő veszélyek ellen, a kevert típusú hálózatokban pedig a Windows vagy Linux alapú rendszerek ellen irányuló támadásoktól is megvédi a gépet. A két termék szolgáltatási körébe több mint egy tucat új vagy megerősített funkció került, a Pro termék az ESET Cyber Security bétához viszonyítva többletként nyújtja a személyi tűzfal szolgáltatást és szülői felügyeletre is lehetőséget biztosít. – tudtuk meg Béres Pétertől, az ESET termékeinek magyarországi forgalmazását végző Sicontact Kft szakértőjétől. Béres hozzátette, hogy a béta verziók jelenleg ingyen tölthetőek le az ESET oldaláról, így bármely Mac-felhasználó bekapcsolódhat a nyilvános tesztelésbe. 

Screen Shot 1[+]

Az ESET továbbfejlesztett ThreatSense kereső motorja – amely minden részletre kiterjedő felismerési képességgel rendelkezik – nem csupán a már ismert kártevők ellen védi az eszközöket, hanem semlegesíti az olyan újonnan megjelent fenyegetéseket is, mint például a Flashback Trójai vírust, amely a cég kutatásai szerint nemrég több mint ötszázezer Mac számítógépet fertőzött meg. A védelmet tovább erősíti az ESET felhő-alapú felismerési rendszere, az ESET Live Grid, ami a ThreatSense.Net rendszernek egy következő generációs változata.

Egyre többen vásárolnak Macintosh terméket, a Mac platform egyre népszerűbb, a gépek száma szaporodik, és a cyber bűnözők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez. Gyakran nem is Mac felhasználók a támadás célpontjai, rendszereik azonban – kellő védekezés hiányában – könnyen válhatnak „vírushordozóvá”, s a fertőzések később innen más platformokra is beszivároghatnak. – állítja Mario Turner, az ESET Mac-platformra fejlesztett termékeinek menedzsere.

 

Az ESET Cyber Security egy új réteget ad hozzá az Apple védelmi felületéhez, amely beépített internetbiztonsági funkcióval rendelkezik, valamint képes felismerni és megakadályozni a számítógép elleni támadásokat. Az ESET Cyber Security termékek arra összpontosítanak, hogy hatékonyan fedezzék föl a még ismeretlen vírusokat, mindeközben igen takarékosan bánnak az erőforrásokkal, működtetésük kevés memóriát igényel. 

 

Forrás: ESET