Válassza az Oldal lehetőséget

Megdőlt az AMD-s kétcsatornás memóriasebesség világrekordja

A Corsair csapatának sikerült a rekorddöntés, méghozzá az új GTX4-es memóriákkal.

A Corsair tuning csapata mindig a legújabb hardvereket igyekszik tesztelni, hogy meggyőződjön azok kompatibilitásáról és teljesítményéről. Az AMD új hatmagos processzorának tesztelése közben felismerték, hogy magasabb memóriasebességet érhetnek el segítségével, mint a korábbi AMD-s platformon, ugyanis a Deneb kódnevű Phenom II X4-es központi egység mellett csak néhány tuningbajnoknak sikerült a 2000 MHz-es órajelértéket átlépni. 

Megdőlt az AMD-s kétcsatornás memóriasebesség világrekordja

A csapat kíváncsian várta, hogy meddig hajszolhatják a MHz-eket az új Thuban processzor társaságában. Az AMD Phenom II X6 1090T CPU a Corsair Dominator GTX4 memóriákkal párosítva egy ASUS Crosshair IV Formula alaplapban könnyedén elérte már a 2000 MHz-et is. A késleltetések, feszültségértékek és különböző frekvenciák próbálgatásával eltöltött jó pár óra után aztán megszületett az új világrekord: 2287,6 MHz, 9-es késleltetés mellett. Két másik processzorral is kipróbálták a beállításokat, de ott „csak” 2271,6 MHz-ig jutottak. Úgy tűnik tehát, hogy elérték az új központi egység memóriavezérlőjének a határát. 

Megdőlt az AMD-s kétcsatornás memóriasebesség világrekordja

A 2287,6 MHz-es órajelnél a SuperPi 1M hibát jelzett az utolsó iteráció alatt. 2271,6 MHz mellett azonban gond nélkül lefutott 18,486 mp alatt.

Megdőlt az AMD-s kétcsatornás memóriasebesség világrekordja 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2