Válassza az Oldal lehetőséget

Megérkezett a Xiaomi robotporszívójának második generációja

Roborocknak hívják, és nagyon sokat tud az új robot.

roborock_1.jpg

A Xiaomi ma jelentette be az új intelligens gépét, amelyet a Xiaomi egyik almárkájánál, a Roborocknál terveztek. Az újdonság így nem a várt Xiaomi Mi Robot Porszívó nevet kapta, az angol neve Roborock Sweep One lett. Ez az új porszívó sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik mint elődje.Javítottak teljesítményen, jobbak lettek a tisztító funkciók és a beépített érzékelők is sokat fejlődtek.

roborock_2.jpg

A gyártó az egyik legfontosabb újításnak a vizes takarítást mondja. A rendszer működéséhez a természetből vették a mintát, a porszívó bionikus nedves húzási rendszert használ, jelentsen ez bármit is. Az biztos, hogy a padlón húzott törlőkendő a víztartály aljára lett rögzítve, és a víztartály tartalmával képes akár 45-60 percig is nedves tisztítást végezni. A vizet a gép visszaszívja, és egy teflon bevonatú szűrőn szűri át, ami mosható, cseréje évente egy alkalommal válik időszerűvé.

roborock_3.jpg

A Xiaomi robotporszívója fel van szerelve egy lézeres érzékelővel, ami 360 fokban képes a szobát szkennelni, a kapott adatokat pedig a cég saját, spéci algoritmusa dolgozza fel. Az adatok alapján a Roborock Sweep One felépít egy szobatérképet, és valós időben tervezi a takarítás útvonalát. Ilyen módon maga határozza meg, hogy hol érdemes kezdeni a takarítást és azt is, hogy mi lesz a takarítás alatt a legoptimálisabb útvonal. A tisztítási tervet természetesen mi is beállíthatjuk egy telefonos app segítségével. Elég megrajzolnunk a kijelzőn az útvonalat és indíthatjuk is porszívót.

roborock_4.jpg

Ebben a robotban nem kevesebb, mint tizenhárom érzékelőt találunk. Ezek mind azért dolgoznak, hogy a porszívó ne sértse meg a bútorokat, ne akadjon el, és optimálisan végezze a takarítást. Az érzékelők segítségével elkerüli az akadályokat, és úgy tervezi meg az útvonalat, hogy a takarítás végén a dokkoló állomáshoz a lehető legközelebb legyen, és könnyen megtalálja azt.

roborock_5.jpg

A javított teljesítmény miatt nőt a szívóerő is, ennél a gépnél 2000 pa maximális szívóhatást mérhetünk. A gép alján egy főkefét, oldalt kisegítő keféket találunk, amik a gép alá söprik a port. A gyártó optimalizálta a kerék felfüggesztési rendszert is, így most már 1,5-2 centiméteres magasságú akadályokkal is boldogul. Az intelligens rendszer automatikusan növeli a motor teljesítményét, amikor a gép szőnyeget észlel. A porszívóban található 5200 mAh-ás kapacitású akkumulátort 2,5 órányi munkához elegendő, ez idő alatt pedig akár 250 négyzetmétert is képes megtisztítani.

Az új porszívót itt találjátok: Xiaomi Smart Robot Vacuum Cleaner New Generation

Az elődjét jóval olcsóbban pedig itt: Original Xiaomi Mi Robot Vacuum

 

Itt pedig találtok rengeteg egyéb fajta robotporszívót: 73 féle porszívó és tartozék egy helyen 

Megérkezett a Xiaomi robotporszívójának második generációja 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.