Válassza az Oldal lehetőséget

Megint drágulnak az INTEL processzorok!

Megint drágulnak az INTEL processzorok!

Pedig egy ideig úgy tűnt, hogy már túl vagyunk a nehezén.

Megint drágulnak az INTEL processzorok! 1

 

Mostanra már nyugodtan kijelenthetjük, hogy Olvasóink tisztában vannak azzal, az INTEL igencsak szorult helyzetbe lavírozta magát a processzorpiacon. Utóbbi tény egyrészt az AMD Ryzen CPU-k megjelenésére vezethető vissza, másrészt a „Chipzilla” saját magának is köszönheti a kialakult szituációt, legalábbis abban a tekintetben biztosan, hogy a 10 nm-es gyártástechnológiánál egy kicsit túl nagyot sikerült álmodni. A magunk részéről természetesen már csak hivatalból is figyelemmel követjük az árak, a piac alakulását, ez az elmúlt hetekben bizakodásra adott okot. Sajnos a dolog úgy fest, hogy korai volt az öröm, a Digitimes Research legfrissebb jelentése szerint a hiány ismét fokozódik, ami nyilván áremelkedésben ölt testet.

9600k arak

Jelenleg a Core i5 processzorok terén a legsúlyosabb a hiány, a következő hetekben viszont az olcsóbb modelleknél is (pl. Core i3) komolyabb drágulás várható. Nem részletezzük a pontos miérteket (egyébként a források megemlítik, hogy növekszik az igény a Chromebookok iránt), valószínűleg mostanra már mindenkinél tele a padlás a különböző magyarázatokat illetően. Annyi pozitívumot viszont tudunk mondani, hogy az Intel várhatóan júliusban vagy augusztusban jelentősen bővíti a 14 nm-es gyártókapacitását (kb. 25 százalékkal), tehát ekkortájt kezdhetnek rendeződni a piaci viszonyok. Egyébként a tervek szerint az év második felében a 10 nm-es előállítás is végre komolyabban belendül, de ezt mi már csak tényleges bizonyítékok fejében hisszük el.

Mondanunk sem kell, a kialakult helyzet fő nyertese az AMD; a vállalat egy év alatt 9,8%-ról 15,8%-ra növelte piaci részedését az OEM-ek körében.

Forrás: guru3d.com

Megint drágulnak az INTEL processzorok! 2

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2