Válassza az Oldal lehetőséget

Melyik a legjobb játékra való kínai telefon?

Az utóbbi hetekben többen feltettétek nekem a kérdést, így kiválasztottam, ami szerintem most a legjobb.

A legújabb Android telefonok nagyon sokféle célra használhatók. Indíthatunk hívásokat vagy küldhetünk szöveges üzeneteket hagyományos mobil hálózaton vagy interneten, böngészhetünk a weben, nézhetünk filmeket, hallgathatunk zenét vagy rádiót, és persze játszhatunk is rajtuk. A legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ezek az Androidos telefonok képesek olyan játékok kezelésére is, amikkel néhány éve még konzolokon játszottunk. A probléma azonban az, hogy ahhoz, hogy a telefonon zökkenő nélkül fussanak a legújabb játékokat, általában nagyon drága hardverrel kell rendelkeznie.

elephone_s8_1.jpg

A neves gyártóktól származó legújabb okostelefonok, amelyek nagyszerűek a játékhoz, például a Samsung Galaxy S8 és az iPhone 8 Plus sajnos kicsit sem mondhatók olcsónak, emiatt sok ember nem fogja megismerni az  általuk nyújtott szórakoztató élményt. Szerencsére manapság számos olcsó alternatív mobil áll rendelkezésre. Megfizethető ár ellenére ezek az olcsó Android-telefonok kitűnő hardverekkel vannak ellátva, amelyekkel a legújabb játékokat és filmeket is élvezhető sebességgel futnak.

elephone_s8_2.jpg

Mivel az utóbbi hetekben többször is szóba került ez a téma úgy döntöttem, hogy körülnézek a kínálatban, és keresek egy olyan telefont, ami árában még megfizethető, viszont kompromisszumokra sem kényszerít minket. Ez a telefon, a választásom 2017 októberének derekán az Elephone S8. Az okokkal sem maradok adós, a következő bekezdésekben elolvashatjátok miért döntöttem mellette.

elephone_s8_3.jpg

A Elephant S8 a legújabb MediaTek Helio X25 lapkakészletet használja. Ez a központi egység tíz processzormagot kapott, amik három csoportba, klaszterbe rendezve kerültek a prociba. Az alsó klaszterben találunk négy darab Cortex-A53 magot, amik 1,4 GHz-en működnek. Ha csak ez a csoport működik, akkor a proci takarékos üzemmódban van. Ha a számolási igény megköveteli, akkor bekapcsol a következő klaszter, amiben újabb négy darab Cortex-A53 magot találunk, de ezek órajele már 2 GHz. Ha pedig elszabadul a ménes, és minden erőt be kell vetni, akkor ott van a csúcs a két magból álló utolsó klaszter, amiben két Cortex-A72 mag dolgozik, de ezek órajele már 2,5 GHz. A processzor mellett a az GPU, vagyis a videovezérlő is igen combos lett. Ez egy Mali-T880. A többtaszkos munkavégzést segíti a 4GB LPDDR3 memória, a háttértár 64 GB-nyi területe pedig biztos elég lesz egy darabig a játékok tárolására, de ha még sem, akkor memóriakártyával bővíthetjük a tárhelyet.

 

A telefonra telepített Android 7.1 operációs rendszer a legfrissebb Android-alkalmazások és -funkciók erejét adja. A telefonja támogatja a Bluetooth és az OTG szolgáltatásokat is. Ez lehetővé teszi, hogy az okostelefont külső hardvereszközökkel, például billentyűzettel vagy játékvezérlővel, gamepad-el használhassuk. De ami igazán kívánatossá teszi ezt a telefont az  a lenyűgöző 6,0 hüvelykes, 2K felbontású kijelző. Ezen a képernyőn lélegzetelállító látványt nyújtanak kedvenc játékaink és filmjeink. Ráadásként a 2K felbontás már elégséges a VR szemüveges használathoz is, ilyen felbontás mellett már szinte láthatatlan a szemüvegben a kijelző pixelhálója.

elephone_s8_7.jpg

A kivételesen erős hardver és a lenyűgöző 2K kijelzője számára az energiát az Elephant S8-ban egy 4000 mAh kapacitású akkumulátort biztosítja. Ennek az aksinak a használatával akár 10 óra folyamatosan működést érhetünk el. Ez természetesen függ attól is, hogy milyen alkalmazást futtatunk, de a lényeg az, hogy folyamatosan játszhatunk vele órákon keresztül akár, ha úgy tartja kedvünk. Ha mégis lemerülne a mobil, akkor fog jól jönni  a Quick-Charge támogatás, aminek segítségével gyorsan újra tölthetjük az akkumulátort.

elephone_s8_gaming.jpg

Az Elephone S8 tehát egy kiváló játék-platform, de természetesen emellett is vannak olyan pozitívumai, amiket a mindennapokban használhatunk. Elég csak a 21 megapixeles kamerára, vagy a dupla SIM-kártya támogatásra gondolni.

Nem gondolom, hogy ne találhatnánk más, hasonló képességű telefont az áruházak kínálatában, de ezen az áron ez a hardver és a csodálatos külső véleményem szerint mindent visz! A telefon ára jelenleg néhány száz forinttal van 64 ezer felett, ami nem kevés pénz, de még mindig töredéke annak, amit egy piacvezető gyártó telefonjáért fizetnünk kell.

További információkat erről a gyönyörű mobilról itt találtok: Elephone S8 4G Phablet –  BLACK 

Az esetleges rendelésnél válasszátok az EU Express szállítást, ami a kereskedő ígérete szerint vám és ÁFA mentes érkezéssel jár.

Melyik a legjobb játékra való kínai telefon? 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2