Válassza az Oldal lehetőséget

Mit tud egy 3,1 milliós számítógép?

Mit tud egy 3,1 milliós számítógép?

Mindent, és még csak ezután kapcsoljuk be – mi legalábbis ezt várnánk.

miniboss nyito

A német ComputerBase most aztán egy igazán különleges teszttel örvendeztette meg rajongóit – köztük minket is. Az ismert portál a napokban kézhez kapta a Mifcom legdurvább szerzeményét, a miniBOSS Core i9-7980XE Titan V PC-t. Az inkább „megvalósíthatósági tanulmány”, semmint reális vásárlási lehetőség túlzás nélkül elképesztő lett:

  • Core i9-7980XE, 18×2,6GHz
  • ASRock X299E-ITX/AC
  • NVIDIA TITAN V 12 GB
  • 64 GB DDR4-2800, G.Skill
  • 512 GB Samsung 970 Pro
  • 6 TB Seagate IronWolf

Jól látjátok, a cucc gyakorlatilag mindenből az elérhető legjobbat alkalmazza. Ez már önmagában elég figyelemfelkeltő lenne, pedig a java még csak most jön! A Mifcom ezt az egész csomagot a Fractal Design Define Nano S kuckóba préselte bele, mely méretéből adódóan Mini-ITX-es deszkákat fogad – a gép tehát nem csak bődületesen erős, hanem ahhoz mérten meglepően kicsi is. Szerencse, hogy ebben a „kísérletben” az ASRock is partner volt, hiszen az X299E-ITX / AC az egyetlen ilyen méretű alaplap a piacon.

miniboss perf

A megfelelő hűtés kialakítása a szűkös hely miatt bizonyára komoly fejtörő volt a rendszerintegrátornak. Az egyedi tervezésű vízhűtő ugyan csendes (általában), de erős terhelés alatt azért érezhetően „küzd” a hőfokok kordában tartásával. Mit mondhatunk el a PC teljesítményéről? Gondolom, nagyon meglepő lesz, hogy igen szépen hasít: 4K-ban rosszabb pillanatokban is 60 FPS-re képes, de még 5120×2880 képpont mellett is elég messze van a kellemetlen akadozásoktól! 

miniboss oldalról

A részletes teszt ide kattintva olvasható.

Forrás: computerbase.de, Mifcom

Geekbuying Black Friday

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2