person_outline
Барај

NVIDIA има нејасно визионерски визија, како и

Преглед на читателите: 4 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е неактивна

Серијата GeForce RTX 2000 го отвори својот пат до сегментација. Чудни начини на зелените не можат да го направат тоа, но веќе ја злоупотребуваат доминантната позиција!

geforce rtx 2070 галерија c

Gamescom 2018

Како што можеше да се очекува, NVIDIA ги објавува страниците на Gamescom 2018, па затоа немаше изненадување во тој поглед, но во други погледи. Првиот: предводник на новата серија не е GeForce GTX 1180, но RTX 2080 Ti. RTX сигналот е референца за Ray Tracing, практично суштината на новата серија. Да почнеме на почетокот.

Графичка картичка NVIDIA GeForce RTX 2080

Настанот беше, се разбира, предводен од Џен-Хсун Хуанг, а претставата обично започна со некои пропусти. Еден значаен дел од барут има eldurrantották на SIGGRAPH, неочекувано не можеше да го допре било кој, според тоа, дека основите на новиот даночен стандард Тјуринг е роден на GPU ray трасирањето на ум. СЛЕДЕЊЕ на зрачењето често се опишува како света милост на компјутерското графичко сликање, а прва личност на NVIDIA сега треба да ја убеди публиката дека техниката е конечно достапна. Процесот е навистина ветувачки, претходно не се гледа во светлината пат моделирање realisztikusság постигнати, која особено се гледа во одблесоци и сенки сајтови - главниот проблем е имплементацијата луди teljesítményéhsége, иако мора да се признае дека барем е добро прилагодени за паралелизацијата, што го прави силата на графички процесори .

Минатото 8 Година 10

Првиот "CUDA GPU", односно 8800 GeForce GTX (кој NVIDIA погрешно покажа 8800 како GTX) се појави на крајот 2006. Шин Хуанг-базирани кажува Jen започна по појавата на картички во помалку од две години е многу повеќе далекусежни промени во размислувањето, сега ние го претстави развојот на чип Туринг е резултат на годишната програма за работа 10. Ако ова е точно, тогаш тоа може да се толкува како многу храбар чекор, бидејќи по rasterized графика 2006 постигна спектакуларен чекор напред - се мисли на Crysis прилично претставени само во 2008. На G80 GPU (срцето на 8800 GTX) беше интересен нерешено; Главната новина чип беше јасно унифициран shader архитектура, од друга страна, го носи на Тјуринг fixfunkciós акумулација единици во иднина, па затоа може да се каже дека навистина се случило промена на ставот.

GTX2080 1

RT

Тјуринг пресмета-интензивна ray трасирањето работи развиени за оваа намена RT семиња, оваа претстава е најмоќната решение да се заедно во вториот 10 gigarays / s, односно 10 милијарди авион - на GeForce 1080 Вие сте во потрага 1,21 gigarays / s брзина од друга страна, се разбира, RT без семки. навистина неверојатно на прв поглед на напредокот што живееја DGX-во-четири 1 Волта GPU сега може да биде предизвикана во чип Туринг. Значи во однос на семето RT на нашата интерпретација Реј трасирањето посветен процесори, за да се забрза работата нивниот пресек контролира триаголник на зракот.

Бејр следење на овие игри сигурно ќе го поддржи:
 • Трки трки трки (куну симулации / 505 игри)
 • Атомско срце (Mundfish)
 • Бојно поле V (EA / DICE)
 • Контролен лек (Забава / 505 игри)
 • Вклучен Gaijin (Забава / Darkflow софтвер)
 • Правда (NetEase)
 • JX3 (Kingsoft)
 • MechWarrior 5: Наемници (Пирана игри)
 • Метро егзодус (4A игри)
 • ProjectDH Nexon (студио devCAT)
 • Сенка на гробот Рајдер (Плоштад Еникс / Еидос-Монтреал / Кристална Динамика / Никсекс)

тензор

RT против постоењето на тензор јадра процесори не може да влијае како новина за навивачите, бидејќи оптимизиран алгоритам tanulásos механички компоненти биле примени во претходната архитектура. Ентузијастите од GeForce најверојатно ќе бидат заинтересирани само во DLSS (Deep Learning Super Sampling) процес; Тензор семето на постојните визуелна информација од објави слика повисока резолуција, резултатот се користи за да се подобри квалитетот на сликата - можеби да се види дури и еден вид на интелигентни élmosásként. учење машина поинаку навистина нуди возбудливи можности (Тука можете да го видите релевантни дел од презентацијата!), Но, се сомневам во тоа, за нашиот дел, дека ова ќе биде одлучувачки критериум за хардкор игри. На широк спектар на примена можности тензор семе во спротивно тоа е примерот со нивната способност да ги филтрираат зраците, која може да се пренесе само на графичкиот процесор непотребно.

dlss 4k

Овие наслови ќе бидат интересни за DLSS:
 • Арка: Опстанок (Evolved Studio Wildcard)
 • Атомско срце (Mundfish)
 • Неуспешни (Феникс лабс)
 • Final Fantasy XV (Square Enix)
 • Фрактура на земјиште (непрекинат студија)
 • Хитман 2 (IO Интерактивна / Ворнер Брос)
 • Острови на Нин (дефинира човечки студија)
 • Правда (NetEase)
 • JX3 (Kingsoft)
 • Mechwarrior 5: Наемници (Пирана игри)
 • Бојно поле на PlayerUnknown (PUBG Corp.)
 • Остаток: Пепел (Лак игри)
 • Сериозен Сем 4: Планета Бадас (Croteam / Devolver Digital)
 • Сенка на гробот Рајдер (Плоштад Еникс / Еидос-Монтреал / Кристална Динамика / Никсекс)
 • The Forge Arena (Замрзнување Raccoon Studios)
 • Среќни малку (Игри со присила / менувач)

NV GeForce RTX 2080 перформанси игри

CUDA

Стриминг мултипроцесори (СМ) продолжија со една од главните иновации во Волта: тие ги одвоија целосните јадра, кои во принцип ги забрзуваат операциите со множење со множење (FMA) и генерирање адреси. Понатамошен развој на заслугите е стандардизирана кеш архитектура, но се уште постојат прашалници во отсуство на блок дијаграм. Ако наследството на Волта продолжи, кешот L1 се спојува со споделената меморија. Вие сеуште може да се дознае дека пропусниот опсег за чување на прво ниво е двојно, капацитет значително се зголеми, времето на пристап се намалува значително. L2 не останува недопрена: 3 од MB до 6 MB. Сите овие промени имаат за цел да обезбедат дека калкулаторите на Туринг се опремени со доволна работа.

NV GeForce RTX 2080 перформанси

Сè малку

NVIDIA прво слушав необичен начин на општите перформанси, па пред-нарачки па само оди на слепо. Компанијата ветува шесткратно зголемување на перформансите против Паскал, се разбира, хибридно рендерирање. Додека ние сме во Значајно е на прв поглед на придобивките од хибридни рендерирање, сепак, тоа во голема мера зависи од тоа колку програмерите можат да се искористат можностите на технологијата. Од брзината не се очекува напредок, бидејќи процесот првенствено е наменет за подобрување на квалитетот на сликата. Денес е графичкиот процесор Реј трасирањето е во состојба да се един на evaluable темпо, во споредба со Тјуринг ветува голем забрзување, но тоа е сепак доволно за да обезбеди само дека во прилог на комплементарната природа на растерска графика. Овој плус се очекува да се вклопи во следниве тела: сенки, рефлексии, светла. Се разбира, постојат веќе доста добро во сите три алгоритми, но тие се далеку помалку верна репродукција на компјутерскиот свет, како на следење зраци.
Генерално, хибридната рендерирање е ризик од NVIDIA, бидејќи RT и Tensor јадрата се фиксни хардверски хардвер; тие не можат да се користат за растеризација, но транзисторната рамка што тие ја вариа, исто така, може да бидат подложени на области кои би имале забрзано конвенционално снимање. Врз основа на погоре, ние сме сведоци на промена на парадигмата, а Зелените ја развиваат иднината со иницијативата DirectX Raytracing (DXR) во тесна соработка со Microsoft, според нив. Се надеваме дека тие нема да бидат погрешни, бидејќи во спротивно тие ќе го фрлаат пазарот во опасни води.
Samsung GDDR6 575px

Хранење на графичкиот процесор Turing

Весникот беше донесен од страна на Поддршка за GDDR6. Напредокот по GDDR5X лизгање на земјиштето не, до 16,0 GHz се уште се обезбедат доволно пропусен опсег за доволно широк податоци автобус. Ова темпо во првите GeForce картички не бараат RTX (или барем не примиле), тој се повлече линија со брзина NVIDIA 14 Gbps.

слики BrandPromos NVIDIA RTXLaunch LogosSans

Демос

Немаше недостаток на технички демонстрации, но Реј трагинг веќе ја крена главата тука и таму. Прво, сенката на демонстраторот Tomb Raider беше додадена на проекторот, каде што програмерите сакаа да го привлечат вниманието кон животните сенки. Ова беше прва добра работа (иако имаше многу силен ефект), помалку од втората. Исто така, очигледно е дека првата реална фаза на следење на песните не секогаш ќе се одвива со возбудливо шоу, но ајде да одиме многу добро.

Метро Егзодус се фокусира на глобалното осветлување. Како што знаеме, во случај на индиректно осветлување, бојата на пикселот зависи не само од директниот извор на светлина, туку и од одразот на светлината на различни површини. Резултатот е можеби повеќе спектакуларен од Сенката на Tomb Raider, но ние повторно се чувствуваме дека програмерите имаат малку "прикачен" кон него. Се појавува уште едно деликатно прашање: според наше мислење, мнозинството играчи ја гледаат сликата врз основа на локалното осветлување поубаво или барем може да се репродуцираат.

Навистина сериозно шоу беше обезбедено од страна на Battlefield V. Нивото на имплементација на Реј трагите алфа несомнено успеа ударни инструменти, сепак, ние не се убедени дека владата мултиплеер ќе се одржи на процесот. Вреди да се спомене дека програмерите ја имплементираа поддршката за вкупно две недели.

GeForce RTX

Трите мускетари

Конечно, се случи големо разобличување и се воведе нова GeForce RTX серија. Засега, семејството брои три члена: RTX 2070, 2080 и 2080 Ti. Чудно, тоа само сурови броеви магла tempóról, сепак, сигурно постигнат извесен напредок во случај кога тензор и само Рожаје RT семиња, бидејќи стриминг Мултипроцесорски (СМ) се одгледува попаметно. Она што е сигурно е дека новиот картички се масовно зголемување на цената, како најмал модел ќе 499 доларот, RTX веќе 2080 699, на врвот предатор и ќе ме боли 999 zöldhasúba. Основачите Изданијата пакуваат повеќе 100 долари, така што ги добиваме највисоките стапки на часовници од 90 MHz за секој од трите типа. Серијата е веќе претходно нарачана, но можеме да ја земеме рано на септември 20.

Издание на основачот, за разлика од претходните има вистински, опипливи бенефиции: 6 10 вати отсто повисока од цената на темпо. Заедничка точка, сепак, нов систем за ладење: Навивач со две чудовиште би требало да биде во можност да работат значително потивок од својот претходник. Новиот ладење, сепак, други елементи на компјутер може да страдаат, бидејќи овој вид на дизајн се повеќе се шират во топлина, така што не го повлече од куќата, како и затворен систем. Се разбира, тоа бара два слота, должината на картичката е 10,5 инч. Го добивте RTX 2080 13-фаза моќ не е само поради ниската потрошувачка на гориво и подобро overclockability, побарувачката на енергија опфатени nyolctűs две PCIe конектори. На VGA може да се вози четири гледачи, со следниве излези достапни: 3 DisplayPort и HDMI.

geforce rtx спецификации 01

виртуелна врска

Настанот Gamescom сè уште не открил како е начинот на мулти-картичка. Ова не беше случајно, бидејќи само RTX 2080 Ti и RTX 2080 не поддржуваат SLI, RTX 2070. Добрата вест, сепак, е дека HB-SLI се заменува со нашата NVLI; напредокот се постигнува со полн дуплекс пропусен опсег на 50 GB / s. Поддршката за VirtualLink можеби е поважна. Новиот стандард во суштина е DisplayPort 1.4 конекција за пренос на енергија и пренос; 15 вати и 10 Gbps USB 3.1 генерал 2. Стандардот е поддржан од NVIDIA, AMD, Oculus, Valve и Microsoft, а неговата главна заслуга е дека со оваа виртуелна реалност очните капаци може да се поврзат со еден кабел на компјутерот.
nvidia rtx xnumx us usb тип в излез
NVENC развил, тука е поддршката за 8K резолуцијата HEVC материјали, а според инженерите, 25 процентот понизок бит од брзина постигна сличен квалитет на сликата.

резиме

Графичката револуција може да биде чекор-по-чекор пристап, NVIDIA ја гледа иднината во хибрид рендерирање. Ова значи дека конвенционалната растерска графика може да биде надополнета само со следење на зрачењето (на пример, сенки, рефлексии, светлосни ефекти). Исто така е јасно дека тоа е веќе многу сериозна цена, бидејќи тензор и РТ зголемуваше семиња чип (составен од 754 милијарди транзистори) на брутално високо на една страна (топ модел 18,6 пространство mm²), од друга страна е многу сложен. Ова значи дека сегашната технологија за производство на NVIDIA (nm TSMC да 12) само може да се добие преку техника прифатливо ниво на цените за долго жртва што очигледно нема интерес. За оваа причина, ние веруваме дека само Реј трасирањето ќе има претставува премија ниво на оваа генерација, еден вид на PhysX 2.0 освен дека сега ова е само еден тесен слој за да го добие. Ако на времето ќе бидат поевтини варијанти (RTX 2060, 2050) во се должи на дополнително намалување на трошоците ќе треба да биде радикално исечените ресурсите, па ние сме речиси сигурни дека тие нема да megugorni szükségs минимум. Ќе се направи еден пример за вториот: сенката на резолуција Рајдер 1080p гробот не може да работи стабилно fps 2080 60 Ti GeForce RTX контролор, понекогаш тоа е едвај половина од тоа. Од оваа гледна точка, програмерите треба внимателно да му пристапат на техниката, инаку, перформансите на RTX 2070 може да бидат премногу ниски.

Злоупотребата на доминантната доминација во воведувањето (делумно) се рефлектира и во цените. Иако моделот Титан ќе се погледне за овие причини, никој не очекува појава на масовно производи, GeForce Ti RTX 2080 1 199 долар nyitóára на (Основач Edition) е непотребна, бидејќи поранешниот пресели токму на ова ниво. можеби највозбудливиот за играчите е поскапо скапи RTX 2070, 31 проценти се појавува точно каков неговиот претходник - оваа цена не е веќе заостануваат зад голем дел од GeForce GTX од 1080, што е сосема зачудувачки. Се чини дека NVIDIA се уште е следење зраци може само тажно густата pénztárcájú гејмерите ќе можат на тој начин што Пандорината кутија беше ослободен.

ПРОХАРДЕР! најновите извештаи покажуваат дека AMD може да реагира на картичките на Turing на краток рок со голема можност за коментар. тоа е можно во согласност со порталот на чудни бригада, Star контрола: потекла, убиец на верата Одисеја, Resident Evil 2 (римејк), Секторот 2 Том Clancy е и проклетство: Вечниот игра во специфичен код ќе биде дека некои поединечни даде предности на Radeon картичките; овие не мора да се појавуваат во перформансите, но можат да имаат и различни ефекти. Ако ова се потврди, а потоа се врати повторно се денови кога производителите нудат различни графички квалитет не е униформа, кој треба да одлучи по мерењето на поединецот кој сакаме на најдобар можен визуелен квалитет кои игри, а потоа купуваат врз основа на производот.

Извор: HOC, AnandTech