Барај
  • процесор
  • напишано:
  • Прочитајте: 1396

AMD ја изненади Кина со уникатен SoC

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
AMD ја изненади Кина со уникатен SoC - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

Zhongshan Subor е прифатлива гејмерски компјутер за плочка.

Zhongshan Субор конзола

На исклучително моќна чип, AMD се приклучи Ryze и силата на Вега четири процесор јадра (логичка 8 конец, 3,0 темпо GHz) и Вега NGCU 24, 1 536 кои поток обработка. Тоа беше да се искористи 1,30 256 GHz GPU-битна меморија автобус, кој е хард-жичен 8 GB меморија GDDR5 серија. Vega IGP, се разбира, има DirectX 12 и Vulcan поддршка, очигледно FreeSync е исто така достапен.

AMD Semi Custom Custom Custom Vega Zen SOC 8 740x408

Субор тврди дека сеуште има јаз на пазарот на играчот; класичните ОЕМ гејмерски компјутери се премногу скапи за кинескиот пазар, но конзолите не обезбедуваат доволно разноврсност за секого. Сепак, околу Fenghuang кодното име, сега е возможно да се изгради компјутер кој има позитивни карактеристики на десктоп компјутерите, но тоа е лесно да се справи и изгледа како конзола - веројатно дури и прилагодување на корисничкиот интерфејс. Името на машината е едноставно SUBOR. Работите доаѓаат во две изданија: вистинска конзолна машина и класичен компјутер.

Со горенаведените спецификации, SUBOR може да биде одличен PC плеер, додека одржува висок степен на интеграција и потрошувачка. Шоуто беше претставено на настанот во Кина Џој 2018.

Извор: techpowerup.com