Барај
  • процесор
  • напишано:
  • Прочитајте: 2716

Протекување на пазарот за AMD Athlon 200GE

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Протекување на пазарот за AMD Athlon 200GE - 4.7 надвор од 5 врз основа на 3 гласови

Тоа е сериозен удар за главниот ривал на AMD, овој процесор сигурно ќе го уништи долниот дом!

AMD

AMD Athlon 200GE пристигнува во средината на месецот со ништо на прв поглед; двете процесорски јадра, и покрај четирите логички теми, не ветуваат експлозивни перформанси. Ова не е одбиено од AMD, бидејќи според нивните сопствени мерења, дебитарот се движи на ниво на Pentium G4560. Сепак, во две точки, ние навистина гледаме извонредна работа: еден е VEGA IGP, а другиот е 55 (!) Price tag.

AMD Athlon 200GE:
  • 3,2 GHz часовник
  • 512 KB кеш од второ ниво (по јадро), 4 MB L3
  • VEGA 3 NGCU, фреквенција 1,0 GHz
  • 14 nm технологија на производство, B1 повлекува
  • 35 вати TDP

AMD 2nd генерал Ryzen Pro Athlon Pro 1 1000x563

Како што се гледа од прелиминарните мерења, вградениот процесор на поток 192 лесно го отстранува решението HD Graphics 610 кое работи во горенаведениот Pentium процесор. Јасно е дека ова ќе биде главната сила на силно омаловажувани Равен Риџ плочка, сега бруталното цените се споменува - ќе значи дека долари мислењето 55 помалку од 20 000 HUF домашните продавници. Една од главните убавина место е таму, сајт експанзија PCI Express 3.0 веќе управува со економијата само пропусниот опсег x4, што е половина од она што го доживеале во минатото Равен Риџ APU од - кои ќе бидат соодветни на IGP е најпосакувана, и до вложување во középkategóriáig можно зголемување . За жал, недостига поддршка од Precision Boost, па се надеваме дека оверклокување ќе биде можно.

AMD 2nd генерал Ryzen Pro Athlon Pro 2 1000x563

AMD не се потпира на шансата, 200 000 го лансира производот. Вториот нема многу што да чека, бидејќи почетокот се очекува на септември 18.

Извор: techpowerup.com