Барај

Интел: наскоро ќе биде поправен!

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Интел: наскоро ќе биде поправен! - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

Грешката влијае на чиповите што се нарекуваат Broadwell и Haswell.

логос на прикривање на споровите

Кршењето на две главни безбедносни слабости во последните децении се покажа како неисправно, па така водечкиот производител на процесори ги прашува корисниците да не ги инсталираат засега! Претседателот на компанијата, Навин Шеној, во соопштението дека после инсталирањето на ажурирањето, компјутерите почнале повторно повеќе од нормално и доживеале други "непредвидливи" феномени.

Покрај откриената грешка, неколку корисници се пожалија дека по инсталирањето на закрпите, нивните компјутери беа значително забавени. Интел, сепак, тврди дека просечните домашни и деловни корисници не треба да искусат значително забавување.

Извор: Интел, МТИ

мислења

Med1on
0
Цитат - Joci:
Цитат - Med1on:
Времето на Интел е малку интересно. : -? Дури и на почетокот на приказната ми беше кажано дека се појави во минатата година 5 90 проценти од процесори ќе биде распуштен во работа; Печат во средината на Haswell 2013, во споредба со само ја исполнува.

Па, тука е поентата, Хасвел веројатно ќе биде во останатите 10% - барем со нив. :)


Ова е поврзано со денешните вести на Firefox. Според нивните сопствени податоци, Haswell GT10,56 IGP е базиран на 2%, а потоа мора да има и процесор таму.
цитат
joci
0
Цитат - Med1on:
Времето на Интел е малку интересно. : -? Дури и на почетокот на приказната ми беше кажано дека се појави во минатата година 5 90 проценти од процесори ќе биде распуштен во работа; Печат во средината на Haswell 2013, во споредба со само ја исполнува.

Па, тука е поентата, Хасвел веројатно ќе биде во останатите 10% - барем со нив. :)
цитат
Med1on
0
Цитат - Joci:
Е меѓу Haswell-E и Haswell процесори некои разлики, а исто така има и меѓу чипсет (ако се погледне на платформа сама по себе не е, и веројатно HEDTA ти исто така поддржан и, бидејќи има исто така купија голем број на компании). HEDTA платформи како што постои во сегашниот X299 и X99 пред една генерација -., Додека десктоп платформа е моменталната Z370, 200 како чипсети претходната генерација, а потоа генерација пред чипсети 100 е. Ако ние се повлече, сепак, треба да се третира како чипсети на H97 / Z97 беа семејството на 80 е. Веќе е можно дека многу од нив, и генерации 3 разликата веќе не е поддржана (или можеби само неколку од овие машини се на пазарот и не работи за нив).
Но, тоа е само претпоставка. Крајна линија: На десктопот пред Skylake е последниот кој добива поддршка. Тогаш зошто, тие само го знаат тоа ...


Времето на Интел е малку интересно. : -? Дури и на почетокот на приказната ми беше кажано дека се појави во минатата година 5 90 проценти од процесори ќе биде распуштен во работа; Печат во средината на Haswell 2013, во споредба со само ја исполнува.
цитат
joci
0
Е меѓу Haswell-E и Haswell процесори некои разлики, а исто така има и меѓу чипсет (ако се погледне на платформа сама по себе не е, и веројатно HEDTA ти исто така поддржан и, бидејќи има исто така купија голем број на компании). HEDTA платформи како што постои во сегашниот X299 и X99 пред една генерација -., Додека десктоп платформа е моменталната Z370, 200 како чипсети претходната генерација, а потоа генерација пред чипсети 100 е. Ако ние се повлече, сепак, треба да се третира како чипсети на H97 / Z97 беа семејството на 80 е. Веќе е можно дека многу од нив, и генерации 3 разликата веќе не е поддржана (или можеби само неколку од овие машини се на пазарот и не работи за нив).
Но, тоа е само претпоставка. Крајна линија: На десктопот пред Skylake е последниот кој добива поддршка. Тогаш зошто, тие само го знаат тоа ...
цитат
Med1on
0
На HEDT линијата постојат X99 одбори за неколку производители (ASUS, MSI, GigaByte) кои имаат Haswell-E процесори и се поправаат.
цитат
joci
0
Цитат - Med1on:
[...] Во спротивно, како сопственик на Haswell (ако го знам тоа), сепак, би бил поправен, па не знам зошто тоа не е направено во одборот.

Да, да: Гхин веќе го чул твоето барање ... по Alfawise X5, а ние дури и не знаеме колку долго. : Lol:

Не знам кој треба да има, а кој не; но како што гледам, сите производители ја повлекоа границата кај Skylake и не се ажурирани (што е, веројатно нема да бидат). За жал. :(
цитат
Med1on
+1
Цитат - Joci:
Цитат - Med1on:
[...] Овој вид на дискусија се чини дека е многу плетеница на маневри. :D Очигледно, програмата не е актуелна (јуни 06, 2016), не сум сигурен дека вреди да започнете.

И сега сум ја разгледуваше веб-мрежата (Google е мојот пријател) и е на многу странски сајтови. И како што споменав, тоа функционира со мене, Specter дава заштита од ранливост.


Тогаш не направивте мал облог, го зедовте лебанот. Мило ми е што функционира, но ми се чинеше дека е несигурна. Инаку, како сопственикот на Haswell (ако го знам тоа), сепак, би бил поправен, па не знам зошто тоа не е направено во одборот.

Да, да: Гхин веќе го чул твоето барање ... по Alfawise X5, а ние дури и не знаеме колку долго. : Lol:
цитат
joci
0
Цитат - Med1on:
[...] Овој вид на дискусија се чини дека е многу плетеница на маневри. :D Очигледно, програмата не е актуелна (јуни 06, 2016), не сум сигурен дека вреди да започнете.

И сега сум ја разгледуваше веб-мрежата (Google е мојот пријател) и е на многу странски сајтови. И како што споменав, тоа функционира со мене, Specter дава заштита од ранливост.
цитат
Med1on
0
Цитат - Joci:
Цитат - Med1on:
Цитат - Joci:
Дали ова се однесува на MS Windows Update или Intel Microcoding Update?

Се однесува на БИОС-от. Значи, не нè допираш, ако не ми пречи моето сеќавање ...

Но, ажурирањето на BIOS вклучува нов ажурирање на микрокод, нели? Бидејќи постои програма која емитира ажурирање на микрокод во областа за подигнување без ажурирање на BIOS-от; па изгледа како BIOS-от е надграден. Читам за тоа и работам со тематската тема на ITCafé.hu. :)
Уредете: тука е директна врска: форум пост


Во принцип, Intel 1-2 го подготвува корегираниот микрокодинг за една недела, по некое време, додека не се завршат потребните тестови, а потоа се поправаат коригираните BIOS-а.

Се чини дека овој форум е многу плетеница на маневри. :D Очигледно, програмата не е актуелна (јуни 06, 2016), не сум сигурен дека вреди да започнете.
цитат
joci
+1
Цитат - Med1on:
Цитат - Joci:
Дали ова се однесува на MS Windows Update или Intel Microcoding Update?

Се однесува на БИОС-от. Значи, не нè допираш, ако не ми пречи моето сеќавање ...

Но, ажурирањето на BIOS вклучува нов ажурирање на микрокод, нели? Бидејќи постои програма која емитира ажурирање на микрокод во областа за подигнување без ажурирање на BIOS-от; па изгледа како BIOS-от е надграден. Читам за тоа и работам со тематската тема на ITCafé.hu. :)
Уредете: тука е директна врска: форум пост
цитат
Дај коментар!