Барај

Ова не е шега: пристигнува 28 core Intel процесор

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Или моќ демонстрација за Интел режим.

intel 28 маг

Главниот процесор namebolus е напуштен во последниве месеци, па сега има неколку капки прашина. Новиот магичен збор е Skylake XCC (екстремно јадрото брои), што буквално го покрива екстремниот јадро број. Ова е во овој случај 28 јадро и 56 логика, која, и покрај релативно скромната стандардна часовна брзина (2,70 GHz), е способна за терестријална изведба. Не е вообичаено шестканален мемориски контролер вграден во процесорот, но дефинитивно не е дека процесорот работи на толку многу процесорски единици на 5,0 GHz. Добро, и двајцата можеби биле тука, бидејќи "Интел" имал "лесен потег" на тој часовник, а потоа ја прочитал тековната верзија на Cinebench.

Intel 28 основни работи

Претпоставувам дека нема да бидеме изненадени од фактот дека 28 семе Skylake XCC произведе речиси неразбирливи резултати: со overdrive 7 334 беше постигнато. Колку ќе чини ова чудовиште? Според фолк легендите, 10 000 доларот не ја чинеше цената, што е речиси 3 милиони форинти.

Извор: anandtech.com

мислења

Med1on
+1
Цитат - Joci:
"со лесен гест" - така се смеев добар. :-) Постојат страници каде што ја покажаа специјалната батерија која беше одговорна за ладење на процените. Она што беше потребно како 5kW на 1GHz беше отпуштен. :-)

Не, така е подобро. :-)
joci
+1
"со лесен гест" - така се смеев добар. :-) Постојат страници каде што ја покажаа специјалната батерија која беше одговорна за ладење на процените. Она што беше потребно како 5kW на 1GHz беше отпуштен. :-)