Барај

Постарите процесори исто така беа заштитени од Интел

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Постарите процесори исто така беа заштитени од Интел - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

Микрокодерските надградби се направени, па сега на производителот на матичната плоча има одговорност.

интерактивен микрокод

На почетокот на оваа година ја виде светлината инцидент предизвика сериозни загатки безбедност инженери Интел, како и санација прифатија неколку месеци. Неколку дена ажурирањето заврши фирмверот е донесена појавија околу третманот на 2010 процесори, како што се трчање на Westmere, на Lynnfield, Сенди мост и Ivy Bridge кодното име производи може да ја добиваат потребната заштита кога ќе пристигнат во форма на нови корисници на BIOS-от. На далноводи сигурно обезбедува заштита од 3 Криза (CVE--2018 3640, Нечесните систем регистар Читај) и Спектер 4, па ажурирање се препорачува (тоа ќе биде).

Извор: techpowerup.com

мислења

се
Asrock бета-држава UEFI; БИОС е пуштен на слобода.
За постари Z77.
joci
Таква далечина ќе биде изненадување ако некој од производителите се создавање на нови BIOS-от. Тоа е, тоа ќе биде дистрибуиран од страна на Windows надградби - ако MS го прави тоа. Некој секогаш ќе биде пречка. :)