Барај

Забележан е и Intel Core i7-8700K

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Забележан е и Intel Core i7-8700K - 5.0 надвор од 5 врз основа на 2 гласови

7 344 MHz и фантастичен резултат во SuperPI - ова беше точниот ред.

Intel Logo1

Германската Dancop ова време се користи ASUS Рог Максим IX Apex на (Z270) одбори (обичај БИОС-от во придружба), изненадувачки во сеќавањата на оваа DDR4 е трчаа 4 000 MHz и владата со двојна канал, но она што навистина "шокантни" дека подесување господар на i7-core процесор 8700 активно се работи во три јадра - најдобра практика ќе биде само еден core процесор.

Рекорд на 8700k суперпеј

Течното азотно ладење чудовиште работи со 1,984 волти, па тоа беше прибл. За 5 минути, 73 мултипликаторот 100,61 мултиплицира 7 344 MHz за 4 MHz. Работни канали: 7,609 минути и 32 секунди во SuperPI XNUMXM мерење!

Извор: hwbot.org

мислења

Med1on
Цитат - Joci:
Шокантно е што тој отишол во Z270. Точно, изменети БИОС-от, но сепак. Дури и самиот Интел го рече, зошто да не може да се користи како контроли во procikhoz на 200 8-серијата и зошто треба да го новиот PIN-надвор. И тука е крајниот резултат; според кој "Интел" (повторно) лажел.

Може да се вклопи уште повеќе:
https://wccftech.com/intel-coffee-lake-amd-ryzen-cpu-market-share-june-2018/
joci
Шокантно е што тој отишол во Z270. Точно, изменети БИОС-от, но сепак. Дури и самиот Интел го рече, зошто да не може да се користи како контроли во procikhoz на 200 8-серијата и зошто треба да го новиот PIN-надвор. И тука е крајниот резултат; според кој "Интел" (повторно) лажел.